De locatie van de steekpartij langs de Graafseweg in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
De locatie van de steekpartij langs de Graafseweg in Nijmegen. © DG

Mogelijk weer geval van femicide: elke acht dagen wordt een vrouw vermoord door haar (ex-)partner

Nijmegen is zondag opgeschrikt door naar het nu lijkt een geval van femicide: ‘vrouwenmoord’. Het staat niet op zich: in heel Nederland wordt elke acht dagen een vrouw vermoord door haar (ex-)partner.

17 reacties

 • Marijke Bosdijk

  3 dagen geleden
  @Ceciel Buijser en Andre Eggerding, ik ken geen Witte mannen.Mijn mannen zijn blank, absoluut niet wit.en ik ben absoluut geen racist en ook niet woke.maar gewoon een normale Hollandse meid
 • Andre Eggerding

  6 dagen geleden
  @ Ceciel Buijser,noem eens wat witte mannen die snel gekrenkt zijn. De politie is het totaal niet met jou eens.
 • Ceciel Buijser

  1 week geleden
  @Kees Jan staats, achtergrond en cultuur spelen in zoverre een rol dat de daders voor het overgrote deel mannen zijn. Het komt in alle gezindten voor, door daders in alle kleuren. Dus nee, laat de islam erbuiten. Witte mannen kunnen ook vaak overmatig gekrenkt zijn.
 • Kees jan staats

  1 week geleden
  Mannen zijn bijna in alle gevallen dader bij moord en verkrachting zaken. Denk dat hier bij de oplossing van het probleem ook de nadruk op moet liggen. Kan mij ook voorstellen dat achtergrond en cultuur een rol spelen ook daar dient dan extra aandacht voor te zijn.
 • Beau van Eersel

  1 week geleden
  @R. Elings, het doet er niet toe dat het vroeger ook voor kwam. Nee, het gaat niet verdwijnen. Maar moeten we dan maar accepteren dat vrouwen boven gemiddeld vaak worden vermoord door (ex-)partners? Nee, daar moeten we tegen strijden. Zoals eerder al is geschreven zijn het vaak mannen die vinden dat ze recht hebben op hun partner ten koste van haar rechten. Dat is een maatschappelijk probleem. De basis ligt in de patriarchy.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen