Máximacentrale van energiebedrijf Engie in Lelystad. De komst van een soortgelijke gasgestookte energiecentrale op de plek van de vroegere steenkolencentrale aan de Waal tussen Nijmegen en Weurt zou schadelijk zijn voor de natuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Máximacentrale van energiebedrijf Engie in Lelystad. De komst van een soortgelijke gasgestookte energiecentrale op de plek van de vroegere steenkolencentrale aan de Waal tussen Nijmegen en Weurt zou schadelijk zijn voor de natuur. © Engie

Mogelijke nieuwe gascentrale Engie ‘zeer negatief’ voor natuur: milieurapportage is onvolledig

NIJMEGEN - De mogelijke bouw van een nieuwe gascentrale op het Engie-terrein, op de plek van de vroegere kolencentrale, zorgt wel degelijk voor een hogere stikstofuitstoot en heeft daarmee ‘zeer negatieve effecten’ voor natuurgebieden.

21 reacties

 • Kees Van der Waal

  1 maand geleden
  Ik dacht dat er een waterstof tankstation op deze plaats kwam : De eerste drie emissieloze energiestations van Fountain Fuel worden naar verwachting in 2023 geopend. De eerste opening vindt plaats in Amersfoort, gevolgd door Rotterdam en Nijmegen. Fountain Fuel realiseert tot en met 2030 in totaal vijftig zero-emissie energiestations in Nederland
 • Jaap De Graaf

  1 maand geleden
  dan een kerncentrale want links is overal tegen maar voorlopig gaan de burgers failliet door al dat milieu gezeur in NL Ons kleine mini landje wilt weer braafste jongetje van de klas zijn ten koste van de burgers.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Evelien, helemaal mee eens. Helaas te veel links in de gemeenteraden van Arnhem en Nijmegen.
 • Eva Friemann

  2 maanden geleden
  Een veilige modulaire mini kerncentrale (SMR) past gemakkelijk op die plek en produceert genoeg stroom voor heel de regio Arnhem-Nijmegen. Praktisch, milieuvriendelijk en goedkoop in aanschaf en onderhoud.
 • Tony Peters

  2 maanden geleden
  Kerncentrale neerzetten op die plek. Prima locatie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen