Mondkapjes worden ‘zwerfkapjes’: zorgen om groeiende berg mondmaskers op straat

VideoRond supermarkten, bij bushokjes en langs fietspaden. Steeds vaker liggen er achteloos weggegooide mondkapjes op straat. Maar ook buiten de stad wordt het probleem almaar groter. Nederland Schoon trekt daarom aan de bel met een nieuwe campagne: #mondkapjegeenzwerfkapje.

11 reacties

 • Mies

  6 maanden geleden
  Dat zijn bijna alle artikelen, dat is de journalistiek van de afgelopen jaren. Hoe spannender het verhaal, hoe meer lezers het trekt.
 • Mies

  6 maanden geleden
  Dat doen ze met alles. Gebruiksvoorwerpen, mensen en dieren.
 • Mies

  6 maanden geleden
  Midden voor de deur van de huisartsenpraktijk liggen ze zelfs. Uit de zak gevallen met sleutels pakken. Kan me gewoon niet voorstellen dat iemand het er expres neer gooit in het zicht van iedereen. Heb ze met een zakdoekje in de prullenbak gemikt, maar dat moet geen dagtaak gaan worden.
 • Plienie

  6 maanden geleden
  Pasgeleden zei ik tegen een dame op straat dat ze wat verloor toen ze een mondkapje op straat gooide. “ Ik heb geen Corona” kreeg ik te horen. Ik stond perplex en kon niets meer uitbrengen tegen zoveel domheid.
 • Waarom

  6 maanden geleden
  "achteloos weggegooide mondkapjes" Nou dit is toch geen objectieve journalistiek, hoe weten Jeroen Kuitert en Ruben Biemond dat?Stemmingmakerij noemen we dat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. A15 afgesloten vanwege vrachtwagen die langs vangrail schuurt
  Play

  A15 afgesloten vanwege vrachtwa­gen die langs vangrail schuurt

 2. Zo ziet Bevrijdingsdag 2021 eruit
  Play

  Zo ziet Bevrij­dings­dag 2021 eruit

Nijmegen e.o.