Ine Hopman woont pal aan de A73.
Volledig scherm
PREMIUM
Ine Hopman woont pal aan de A73. © Eveline Van Elk

‘Mooi kun je het niet noemen, al dat asfalt naast ons perceel, maar het is wél een handige barrière’

OverburenDirect uitzicht op de overburen? Elke week spreken we iemand met bijzondere buren. De boerderij van Ine Hopman (55) en haar echtgenoot Theo staat naast de A73 tussen Wijchen, Nijmegen en Overasselt.

‘Het geluid van het verkeer hoor ik al jaren niet meer. Het is dat je er iets over zegt, maar anders, nee. Het went. Dat is maar goed ook, anders zou ik hier niet kunnen wonen. Het enige moment dat het geluid me wel eens opvalt, is midden in de nacht met slecht weer. Dan hoor je de banden over het wegdek razen. Tjoef, tjoef, tjoef...

Deze boerderij is het ouderlijk huis van mijn man Theo. Toen ik hier kwam wonen, was de A73 net open voor het verkeer. In 1987 was dat. De aanleg ervan heeft een paar jaar geduurd. Voordat het asfalt erop kwam, was het een zandbaan. Ik kan me nog goed herinneren dat we er met pony’s en paarden een stukje op mochten rijden.

Quote

En met al dat verkeer gaat het helaas ook vaker mis, meer ongelukken. Maar ik zoek het niet op hoor. Ik ga nooit kijken als er iets gebeurd is

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kartonnen doodskist in de aanbieding: ‘Juist nu belangrijk om duurzame keuze te maken’
    PREMIUM

    Kartonnen doodskist in de aanbieding: ‘Juist nu belangrijk om duurzame keuze te maken’

    NIJMEGEN - Het klinkt wat cru, in deze tijd met dagelijks toenemende sterftecijfers: een doodskist met korting. Maar het tegendeel is waar, stelt Koen Verlinden, eigenaar van Fair Coffins. ,,Juist nu hebben nabestaanden de neiging te kiezen voor een goedkope spaanplaat kist, de allerslechtste keuze voor het milieu. Terwijl onze duurzame kisten van gerecycled golfkarton ecologisch én goedkoper zijn.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.