Volledig scherm
De winnende etalage van De Hoofdzaak. foto's Theo van Zwam

Mooiste etalage van Nijmegen

NIJMEGEN - De kerstetalage van kapperszaak De Hoofdzaak (Hertogstraat) is door de lezers van De Gelderlander uitgekozen tot mooiste van Nijmegen.

In totaal brachten 800 lezers, voornamelijk uit Nijmegen maar ook uit Arnhem, Amsterdam, Den Haag, Breda, Curacao, Marokko en zelfs Trinidad hun stem uit via de website van deze krant. De Hoofdzaak kreeg ruim 160 stemmen. Tweede werd, met 90 stemmen, de kerstetalage van Sebastien F. uit de Ziekerstraat.

Behalve deze publieksprijs werd vrijdagavond in de Waagh ook nog de juryprijs van de VBO (Vereniging Binnenstads Ondernemers) en het binnenstadsmagazine Novio Nova uitgereikt. Ook de jury was onder de indruk van de kerstetalage van Sebastien F. die uit handen van juryvoorzitter Ted Arnts de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. De Marikenstraat kreeg een eervolle vermelding omdat deze straat als geheel een sfeervolle kerstuistraling heeft.

VBO-voorzitter Wim Smids vroeg vervolgens aandacht voor de jaarlijkse uitreiking van het Blauwe Steentje, een onderscheiding waarmee de ondernemers iemand eren die zich voor de binnenstad bijzonder inzet.

Truus Stuiver van hoedenspeciaalzaak Cappello (Houtstraat) viel dit keer deze eer te beurt. Het was voor de 25e keer dat het Blauwe Steentje werd uitgereikt. Voor de tweede keer kreeg een vrouw het kleinood. De eerste vrouw die de onderscheiding in ontvangst mocht nemen was Erna van de Ven, toen directeur van de streek-VVV.

Erna van de Ven gaf trouwens acte de presence evenals talloze andere Blauwe Steen-dragers alsmede wethouder Hannie Kunst (EZ).

Volledig scherm
De winnaars van de verschillende prijzen die vrijdagavond uitgereikt werden.
Volledig scherm
Truus Stuiver van Capello krijgt de Blauwe Steen opgespeld door VBO-voorzitter Wim Smids.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.