Mooiste huis van Nijmegen is na honderd jaar en drie generaties nog niet af

videoNIJMEGEN - Het Mooiste Huis van Nijmegen is de Wilhelminasingel nummer 40. Een kijkje achter de voordeur van wat nu een studentenhuis is maar dat eerder niet was.

Volledig scherm
© Paul Rapp

 Het pand op nummer 40 werd de winnaar van de verkiezing die de historische vereniging Numaga in samenwerking met de Gelderlander had uitgeroepen.

Een stap over de drempel vanaf de Wilhelminasingel is een stap terug in de tijd. René van der Heijden, samen met zijn zus trotse eigenaar van ‘het mooiste huis van Nijmegen’ gaat ons voor. Het huis uit 1902 is al sinds 1939 in de familie.

Ooit diende het als sectiebureau van de ‘Ingenieur van het Staatsspoor’. In 1915 bereikbaar op telefoonnummer: 1228. ,,Daarna heeft mijn grootmoeder het in ’39 gekocht en ik ben hier opgegroeid, met zeven broers en zussen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Eerste P-plaatsen voor bakfietsen op Hertogplein als proefproject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  Eerste P-plaat­sen voor bakfietsen op Hertog­plein als proefpro­ject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  NIJMEGEN - Op het brede trottoir van het Hertogplein in Nijmegen zijn drie speciale parkeerplaatsen voor bakfietsen ingericht. In opdracht van de gemeente zijn op de stoep voor speelgoedwinkel De Regenboog vakken gemarkeerd met een bakfietssymbool. Zo kunnen bakfietsbestuurders - onder anderen klanten van de speelgoedshop - hun voertuig kwijt terwijl ze even snel een boodschap doen.
 2. 't Plein: Tuinvogeltelling
  PREMIUM
  COLUMN

  't Plein: Tuinvogel­tel­ling

  NIJMEGEN - Onlangs las ik in een studie dat door de ruilverkaveling zo'n 80 procent van de akkervogels is verdwenen. Het te open weidelandschap is de oorzaak. Gelukkig las ik tegelijk over de kansen om die vogels weer terug te krijgen. Op de Doornikse Natuurakkers bij Lent waar heggen, struiken, bloemrijke velden en fruitbomen weer een prominente plek hebben gekregen, zijn intussen weer 59 soorten broedvogels gespot. Dit zou de 'gewone boer' toch moeten stimuleren rond zijn akkers ook (weer) zulke échte natuurstroken aan te leggen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.