Mooiste huis van Nijmegen is na honderd jaar en drie generaties nog niet af

videoNIJMEGEN - Het Mooiste Huis van Nijmegen is de Wilhelminasingel nummer 40. Een kijkje achter de voordeur van wat nu een studentenhuis is maar dat eerder niet was.

Volledig scherm
© Paul Rapp

 Het pand op nummer 40 werd de winnaar van de verkiezing die de historische vereniging Numaga in samenwerking met de Gelderlander had uitgeroepen.

Een stap over de drempel vanaf de Wilhelminasingel is een stap terug in de tijd. René van der Heijden, samen met zijn zus trotse eigenaar van ‘het mooiste huis van Nijmegen’ gaat ons voor. Het huis uit 1902 is al sinds 1939 in de familie.

Ooit diende het als sectiebureau van de ‘Ingenieur van het Staatsspoor’. In 1915 bereikbaar op telefoonnummer: 1228. ,,Daarna heeft mijn grootmoeder het in ’39 gekocht en ik ben hier opgegroeid, met zeven broers en zussen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.