Volledig scherm
PREMIUM
Leon Kok © Politie

Moord op Leon Kok uit Nijmegen wordt 17 jaar later mogelijk toch nog opgelost

NIJMEGEN - De kans dat de onopgeloste liquidatie op Leon Kok uit 2001 alsnog wordt opgelost is groot. Het Openbaar Ministerie heeft recent een deal gesloten met een crimineel uit het Brabantse drugsmilieu. Deze man zou weten wie 17 jaar geleden verantwoordelijk was voor het doodschieten van de Nijmegenaar.

Leon Kok werd slechts 34 jaar. Hij werd op zaterdag 28 april 2001 op straat voor zijn woning in de  87e straat van de Malvert in Nijmegen-Dukenburg doodgeschoten. Pal voor de ogen van zijn gezin. Met zijn vriendin en kinderen kwam Kok destijds rond kwart voor elf terug van bezoek aan vrienden. Toen hij nietsvermoedend uit de auto stapte dook er opeens een man op met een vuurwapen in zijn hand. Kok probeerde na het eerste schot nog weg te vluchten. De dader liep achter hem aan en bleef schieten. Kok overleed op straat aan zijn verwondingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.