Mountainbikers afgelopen weekeinde op de nieuwe mtb-trail Rijk van Nijmegen. Ook wandelaars genieten van het bos.
Volledig scherm
Mountainbikers afgelopen weekeinde op de nieuwe mtb-trail Rijk van Nijmegen. Ook wandelaars genieten van het bos. © Foto: Bert Beelen

Mountainbikeroute rond Leemkuil mogelijk toch niet dicht, compromis is in de maak

NIJMEGEN - Zorg dat met aanvullende natuurmaatregelen en waar nodig verleggen van het parcours de mountainbikeroute door de bossen van de Westermeerwijk toch open kan blijven.

32 reacties

 • Kerstens

  2 jaar geleden
  haha, en de coffeshops worden zeker helemaal legaal bevoorraad? Er gebeurt zoveel niet wat volgens de wetgeving niet mag en dan hier over gaan klagen. 
 • Rekeltje

  2 jaar geleden
  Waar blijven de harde cijfers over het aantal aangereden en omgekomen vliegende herten. Aannames en veronderstellingen liggen ten grondslag aan dit stukje niet onderbouwde onderzoek.
 • Rekeltje

  2 jaar geleden
  Toen ik laatst door het gebied fietste zag ik twee wandelaars waarvan er één een beestje doodtrapte. Was het me toch een vliegend hert. Breed overleg met omwonenden, natuurorganisaties en bijvoorbeeld wandelaarsorganisaties. Omwonenden?? Ik denk dat er nog geen kilometer v/d route langs bewoond gaat. Wandelaarsorganisaties?? Tuurlijk. De verenigde honden uitlaters, en de club van 'zullen we een stukje gaan kuieren tussen de aangelegde bomen'.
 • Tim M

  2 jaar geleden
  Beste Elias, waar ik in mijn vorige comment ook al aan refereerde moet u zeker in deze periode wat ruimhartiger zijn. Ik krijg sterk de indruk dat u zeer egoïstisch bent en op geen enkele manier bereid bent om in gesprek te gaan om te komen tot een gezamenlijke oplossing. Als dat is hoe u bent, prima. Maar dan iedereen het bos uit. Van MTB-er tot wandelaars tot hardlopers, dat betekent u dus ook. Waar gaat u dan zondagochtend wandelen....op de vluchtstrook van de A73?
 • Alex69

  2 jaar geleden
  beste Elias crossmotoren komen niet in het bos.Dat zijn offroad machines is iets heel andersEn blijf jij lekker in de stad jongen ipv van ons regeltjes door de strot duwen omdat zo nodig alleen in hetf bos wilt lopen.MBTers zijn voor de biodiversiteit zeer nuttig maar ja dat mag volgens jouw regeltjes niet hé.  
 1. Is Achterhoekse Forum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherprogammeerd’
  PREMIUM
  30

  Is Achterhoek­se Fo­rum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherpro­gam­meerd’

  Gideon van Meijeren is in korte tijd vanuit het niets uitgegroeid tot een van de gezichten van Forum voor Democratie. Met extreme uitspraken zorgt hij als Tweede Kamerlid telkens voor ophef. Van de bedachtzame en onopvallende Doetinchemmer die rechten studeerde in Nijmegen, lijkt weinig over. Hoe werd hij zo en gelooft hij zelf wel in zijn complottheorieën? Een profiel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen