Mountainbikers afgelopen weekeinde op de nieuwe mtb-trail Rijk van Nijmegen. Ook wandelaars genieten van het bos.
Volledig scherm
Mountainbikers afgelopen weekeinde op de nieuwe mtb-trail Rijk van Nijmegen. Ook wandelaars genieten van het bos. © Foto: Bert Beelen

Mountainbikeroute rond Leemkuil mogelijk toch niet dicht, compromis is in de maak

NIJMEGEN - Zorg dat met aanvullende natuurmaatregelen en waar nodig verleggen van het parcours de mountainbikeroute door de bossen van de Westermeerwijk toch open kan blijven.

32 reacties

 • Kerstens

  10 maanden geleden
  haha, en de coffeshops worden zeker helemaal legaal bevoorraad? Er gebeurt zoveel niet wat volgens de wetgeving niet mag en dan hier over gaan klagen. 
 • Rekeltje

  10 maanden geleden
  Waar blijven de harde cijfers over het aantal aangereden en omgekomen vliegende herten. Aannames en veronderstellingen liggen ten grondslag aan dit stukje niet onderbouwde onderzoek.
 • Rekeltje

  10 maanden geleden
  Toen ik laatst door het gebied fietste zag ik twee wandelaars waarvan er één een beestje doodtrapte. Was het me toch een vliegend hert. Breed overleg met omwonenden, natuurorganisaties en bijvoorbeeld wandelaarsorganisaties. Omwonenden?? Ik denk dat er nog geen kilometer v/d route langs bewoond gaat. Wandelaarsorganisaties?? Tuurlijk. De verenigde honden uitlaters, en de club van 'zullen we een stukje gaan kuieren tussen de aangelegde bomen'.
 • Tim M

  10 maanden geleden
  Beste Elias, waar ik in mijn vorige comment ook al aan refereerde moet u zeker in deze periode wat ruimhartiger zijn. Ik krijg sterk de indruk dat u zeer egoïstisch bent en op geen enkele manier bereid bent om in gesprek te gaan om te komen tot een gezamenlijke oplossing. Als dat is hoe u bent, prima. Maar dan iedereen het bos uit. Van MTB-er tot wandelaars tot hardlopers, dat betekent u dus ook. Waar gaat u dan zondagochtend wandelen....op de vluchtstrook van de A73?
 • Alex69

  10 maanden geleden
  beste Elias crossmotoren komen niet in het bos.Dat zijn offroad machines is iets heel andersEn blijf jij lekker in de stad jongen ipv van ons regeltjes door de strot duwen omdat zo nodig alleen in hetf bos wilt lopen.MBTers zijn voor de biodiversiteit zeer nuttig maar ja dat mag volgens jouw regeltjes niet hé.  

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.