Vrijwilligers bij de aanleg van de mtb-route.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers bij de aanleg van de mtb-route. © Lucas Bergman

Mountainbikers moeten weg uit Wester-Meerwijk om vliegend hert: ‘Ga straks niet klagen’

NIJMEGEN - De mountainbikers en de speciaal aangelegde mtb-route moeten weg uit de Westermeerwijk, het gebied rond de Leemkuil. Een grote meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad vindt dat het pad niet thuishoort in een bosgebied waar ook het beschermde vliegend hert, een zeldzame keversoort, voorkomt. 

148 reacties

 • Frank Peters

  11 maanden geleden
  In Hart van Nederland 16 dec zei hij het ook letterlijk, wandelaars, ruiters en mountainbikers moeten allemaal het bos uit. Nog weinig die dit doorhebben als hij zijn zin krijgt. Hij speelt handig in op de emotie rond dieren. Maar een wetenschappelijk rapport waarmee hij aantoont dat fietsers meer verstoren dan wandelaars kan hij niet overleggen omdat er elf (11) wetenschappelijke studies zijn die uitwijzen dat de verstoring van de natuur door wandelaar en fietser op hetzelfde niveau liggen.
 • Anoniem

  11 maanden geleden
  De gemeenteraad is gezwicht voor de eco-terreur van de heer Dirkmaat, hij kan weer rustig gaan slapen in de wetenschap dat hij het plezier van veel mensen verpest heeft.
 • Elias

  12 maanden geleden
  De stichting MTB Rijk van Nijmegen heeft landelijk flink reclame gemaakt voor de nieuwe routes, die mede daardoor steeds in de top 3 stonden. Dus Alex is er zelf verantwoordelijk voor. Ook de petitie die nu massaal getekend wordt, is in de meerderheid uit het hele land. Asjeblieft zeg: al die MTB-ers kan het bos écht niet hebben.
 • Elias

  12 maanden geleden
  Volkomen mee eens. Zelfs acties die daar gehouden werden met spandoeken werden gesaboteerd door MTB-ers.
 • Jos Alferink

  12 maanden geleden
  Ik heb afgelopen voorjaar met verbazing toegekeken hoe diepe sleuven dwars door de dikke laag bodembedekking werden getrokken, tot op het kale zand. Op camping De But hebben we het geweten. De stilte moest wijken voor het gegil en geschreeuw van omlaag zoevende MTBers over -jawel- een wandelpad. Inmiddels is na veel protest dit deel verlegd, maar nog altijd kruist het traject wandelpaden, en schrik je je kapot als een MTB-er in volle vaart dwars over het pad scheurt. Het bos is een evenemententerrein geworden voor fietsers en -nog erger- honden. De stilte en de wilde dieren zijn de dupe.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.