Murat Isik, winnaar Libris Literatuur Prijs vanavond in bibliotheek Nijmegen

NIJMEGEN - Schrijver Murat Isik, winnaar van de Libris Literatuur Prijs, is vanavond in de Nijmeegse bibliotheek tijdens een avond waar nieuwe schrijftalenten zich presenteren. Vorige week is Isik uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze prijs.

,,Een gelukkig toeval’’, zegt een woordvoerster van de bibliotheek opgetogen. Murat Isik wordt vanavond geïnterviewd door Jelko Arts. Ook debutanten Cobi van Baars en Chris Polanen worden ondervraagd.

De Libris Literatuurprijs is in Nederland een belangrijke onderscheiding voor schrijvers. Eerdere winnaars waren onder meer: Tommy Wieringa, Adriaan van Dis, Arnon Grunberg, Conny Palmen, Thomas Rosenboom en Dimitri Verhulst. Sinds bekend is dat Isik de winnaar is, ligt zijn boek Wees onzichtbaar in grote stapels in iedere boekhandel.

Autobiografisch

Murat Isik werd in 1977 geboren in Izmir (Turkije). Wees onzichtbaar is zijn tweede roman. Dit deels autobiografische boek gaat over een een Turks jongetje dat opgroeit in de Bijlmer. Het is een klassiek verhaal over een migrantenkind dat zich bevrijdt van zijn milieu en het schetst ook de multiculturele samenleving in de jaren 80.

De literaire avond in bibliotheek De Mariënburg begint om 20.00 uur. Er zijn nog kaartjes beschikbaar, te bestellen via www.obgz.nl/agenda.

Volledig scherm
Murat Isik © Liselore Chevalier
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.