Volledig scherm
© Paul Rapp

Museum Het Valkhof en Opoe Sientje in Nieuwscafé Nijmegen

NIJMEGEN - De toekomst van Museum Het Valkhof en hoe willen de fractieleiders van de D66, CDA en VVD hun politieke dromen waarmaken. Geloven ze in winst bij de raadsverkiezingen in 2018 en een ‘regeringsrol’ in het stadsbestuur? En hoe moet het verder met de horecaboot Opoe Sientje en festival de Kaaij bij de Linderbergenhaven?

Die thema’s staan centraal in het Nijmeegse Nieuwscafé van De Gelderlander op vrijdagmiddag 21 april in de Villa aan de Oranjesingel 42. Redacteur Rob Jaspers praat dan onder andere met Jan Wieger van den Berg die betrokken is als kunstenaar bij het Besiendershuis en de Expoplu, maar ook als kunstenaar-conservator exposities opzette in Het Valkhof. Het museum verkeert in zwaar weer en Van den Berg is een petitie gestart voor een nieuwe aanpak bij het museum. Het museum moet uitdagender en spannender worden voor bezoekers. Van den Berg geeft in het Nieuwscafé hiervoor enkele voorzetten.

De Kaaij

Horecaondernemer Leon Berkers kreeg onlangs van Rijkswaterstaat te horen dat hij weg moet met zijn B&B en terrasboot Opoe Sientje. Hij mag hier niet permanent liggen. Sientje is de basis voor het festival De Kaaij. Dreigt het eind voor dit zomerfestival of ziet Berkers nog een oplossing?

Linksplus

D66, CDA en VVD zijn in de Nijmeegse raad veroordeeld tot de oppositierol. Hoe vervullen zij die rol? Hoe kijken ze naar het beleid van de Linksplus-coalitie die het dagelijks bestuur van de stad vormt. Wat missen ze in dat beleid? Hoe zouden zij de stad willen besturen? Daarover praat Jaspers met de fractieleiders Tobias van Elferen (D66), de opvolger van Rob Jetten die recent naar de Tweede Kamer is vertrokken, Mark Buck (CDA) die al als 22-jarige al als lijsttrekker aantrad en in 2018 wederom de CDA-kar zal trekken en Inge van Dijk (VVD) die bij herhaling de regelzicht van het stadsbestuur bestrijdt.

Vincent Cantrijn spreekt zoals altijd een column uit.

Het Nieuwscafé, een initiatief van De Gelderlander en het ROC Nijmegen, is van 17.00 tot 18.15 uur, vrije inloop vanaf 16.30 uur 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.