De tentoonstelling over het gebedenboek van Maria van Gelre was het gevolg van een succesvolle samenwerking tussen Museum Het Valkhof en Radboud Universiteit.
Volledig scherm
PREMIUM
De tentoonstelling over het gebedenboek van Maria van Gelre was het gevolg van een succesvolle samenwerking tussen Museum Het Valkhof en Radboud Universiteit. © Paul Rapp

Museum Het Valkhof en Radboud Universiteit trekken vaker samen op

NIJMEGEN - Het succes van de expositie over Maria van Gelre smaakt naar meer. Museum Het Valkhof en Radboud Universiteit willen vaker samenwerken. Hoe? Dat gaan ze onderzoeken. Ze beginnen vast met een congres over kunst en wetenschap en openbare colleges in het museum. 

Maria van Gelre was een perfect voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen kunst en wetenschap. Hoogleraar Johan Oosterman van de Nijmeegse Radboud Universiteit deed onderzoek naar het gebedenboek van de hertogin. Dat leverde veel nieuwe informatie op over Gelre in de middeleeuwen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.