Volledig scherm
PREMIUM
De tentoonstelling over het gebedenboek van Maria van Gelre was het gevolg van een succesvolle samenwerking tussen Museum Het Valkhof en Radboud Universiteit. © Paul Rapp

Museum Het Valkhof en Radboud Universiteit trekken vaker samen op

NIJMEGEN - Het succes van de expositie over Maria van Gelre smaakt naar meer. Museum Het Valkhof en Radboud Universiteit willen vaker samenwerken. Hoe? Dat gaan ze onderzoeken. Ze beginnen vast met een congres over kunst en wetenschap en openbare colleges in het museum. 

Maria van Gelre was een perfect voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen kunst en wetenschap. Hoogleraar Johan Oosterman van de Nijmeegse Radboud Universiteit deed onderzoek naar het gebedenboek van de hertogin. Dat leverde veel nieuwe informatie op over Gelre in de middeleeuwen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Elf Nijmeegse voetbalclubs in twee jaar tijd rookvrij
    PREMIUM

    Elf Nijmeegse voetbal­clubs in twee jaar tijd rookvrij

    NIJMEGEN - Elf Nijmeegse voetbalclubs worden rookvrij. Dat gaat in twee etappes. Dit seizoen mag er al niet meer gerookt worden op zaterdag, als de jeugdelftallen spelen. In het seizoen 2020/2021 maken de elf clubs, waaronder Hatert, Orion, DVOL en Union, hun sportaccommodatie helemaal rookvrij. De betrokken verenigingen houden zaterdag een actie om spelers, ouders en clubvrijwilligers erop te wijzen dat ze de sigaret in de ban doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.