Volledig scherm
Een huiskamerconcert van Muziek bij de Buren. © Christian van der Meij

Muziek bij de Buren keert terug in Nijmegen

NIJMEGEN - Het huiskamerfestival Muziek bij de Buren is terug van weggeweest. Zondagmiddag treden dertig plaatselijke artiesten op in dertig huiskamer in Nijmegen en Lent. Ze spelen drie keer zodat bezoekers meerdere optredens kunnen zien.

Muziek bij de Buren is het jaarlijkse huiskamerfestival van Nederland. Het evenement begon in 2013 in Arnhem en is inmiddels uitgewaaierd naar veertien andere Nederlandse steden. 

Niet voor elkaar

De Nijmeegse organisatie kreeg het vorig jaar niet voor elkaar omdat er niet genoeg vrijwilligers waren om het allemaal te regelen. Ook was er gebrek aan geld. Aan het aantal huiskamers en muzikanten lag het niet. Bij de tweede Nijmeegse editie, in 2016, deden er 70 muzikanten in 58 huiskamers mee. Nu is Muziek bij de Buren weer terug, zij het een iets bescheidener versie met dertig locaties.

De concerten duren telkens ongeveer een half uur. Bezoekers wordt gevraagd de gastvrijheid te waarderen door niet in en uit te lopen terwijl de concerten gaande zijn. Er staan spaarpotten voor vrijwillige donaties zodat het festival ook volgend jaar weer kan doorgaan.

Opening en afterparty

De huiskamerconcerten zijn tussen 13.00 en 17.30 uur. De genres variëren, er staan onder meer pop, folk,  rock, kleinkunst en jazz op het programma. Van 11.30 tot 12.30 is er een opening in café Wunderkammer aan de Houtstraat. Daar speelt JEF and the Pennies from Heaven. Wie nog niet genoeg heeft gehoord, kan vanaf 18.00 naar Doornroosje. Na concerten van In 't Hof en Klezmore kan daar gedanst worden.

Het volledig programma staat op nijmegen.muziekbijdeburen.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.