Volledig scherm
PREMIUM
Een Cadallic El Dorado die staat geparkeerd in de parkeergarage onder het Limoskazerne. De auto, met bouwjaar 1970, is tegenwoordig uiterst zeldzaam. © Bert Beelen

Mysterie onder de Limoskazerne: Van wie is toch die raadselachtige oldtimerverzameling?

FOTO'SNIJMEGEN - Een geheim, ondergronds Autotron: daar doet de bonte collectie aan oldtimers in de parkeergarage onder de Nijmeegse Limoskazerne misschien nog wel het meest denken. Dafjes en Golfjes, niet zelden onder een dikke laag stof, die doen denken aan vervlogen tijden. Maar ook kostbare, zeldzame exemplaren vinden onderdak in de gratis garage. Van wie ze zijn? Niemand die het weet.

Sommige voertuigen staan er al jaren te verstoffen, vertellen omwonenden. Het is een surrealistisch gezicht: achteloos en anoniem staan de oldtimers ingeklemd tussen de reguliere auto's.

En dat terwijl een zoektocht op internet leert dat het in enkele gevallen gaat om ‘uitstervende’ oldtimers waarvan nog maar een handvol geregistreerd staan in Nederland. Niet vreemd dat de marktwaarde van zo'n auto die van een gemiddelde nieuwe A-klasser moeiteloos overstijgt. 

Harrie Coerwinkel, voorzitter van oldtimerclub Historisch Vervoer, reageert bij het zien van de auto's in kwestie dan ook enthousiast: ,,Dit zijn geen alledaagse exemplaren. Een paar zijn zelfs écht bijzonder. Het is lovenswaardig om te zien dat iemand de moeite neemt om deze auto's te onderhouden.”

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Nog zo'n bijzonder exemplaar: een Volvo P18335 met bouwjaar 1964. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.