De renovatie van de lift bij de Oversteek.
Volledig scherm
PREMIUM
De renovatie van de lift bij de Oversteek. © Foto: Bert Beelen

Na acht (!) jaar gaat de glazen lift bij de Oversteek weer werken: is ie nu wel hufterproof?

NIJMEGEN - Acht jaar heeft het geduurd, maar binnenkort kan het weer: met de lift omhoog om stadsbrug De Oversteek op te komen. De glazen liftkoker bij de brug wordt in ere hersteld en moet over twee weken weer voetgangers en fietsers omhoog of omlaag brengen. Maar is de lift nu wél bestand tegen vandalen?

16 reacties

 • Marijke Stoffelen

  1 maand geleden
  Peter Bakker deze is bij de oversteek
 • Peter Parker

  1 maand geleden
  @Erik van Lieshout, inderdaad een kado. Kennelijk vond de gemeente een lift niet nodig en hebben 'we' zo gruwelijk te veel betaald dat de BAM 'ons' deze lift kado heeft kunnen doen. Een forse korting was meer op zijn plaats geweest. Toegankelijkheid klinkt leuk, maar 'omrollen' is kennelijk een prima optie want aan de andere kant is ook geen lift. Net zoals bij de Waalbrug, de Oversteek, Graafsewegbrug over het spoor en de bruggen over het maaswaalkanaal aan geen enkele kant een lift is.
 • Fred Janssen

  1 maand geleden
  Plaats een of meerdere camera's. Deze moeten dan wel zowel boven als van beneden kunnen filmen. Bordje bij de lift en hopelijk blijft het glas dan heel....hopelijk.
 • Japie lamers

  1 maand geleden
  @Erik van Lieshout, kosten en baten moeten goed afgewogen worden, prioriteiten stellen. Misschien kan het geld beter aan besteed worden.
 • Manuel Kurpershoek

  1 maand geleden
  Laten we hopen dat vandalen rustig de trap nemen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen