Bloed leren prikken is een van de activiteiten tijdens de open dag in CWZ Waalsprong. Archieffoto
Volledig scherm
Bloed leren prikken is een van de activiteiten tijdens de open dag in CWZ Waalsprong. Archieffoto © Gerard Verschooten

Na apotheek nu ook cardiologen naar CWZ-poli in Noord

NIJMEGEN - Cardiologen houden sinds kort spreekuur in CWZ Waalsprong. Daardoor kunnen patiënten nu voor elk specialisme in de polikliniek in Nijmegen-Noord terecht. In de kleinschalige medische post opende afgelopen zomer ook een apotheek. 

Volgens cardioloog Marc Gomes zijn de spreekuren in CWZ Waalsprong onder meer bedoeld voor patiënten die zijn doorverwezen door hun huisarts. ,,We houden spreekuur voor controleafspraken, onderzoeken en alle andere niet spoed-verwijzingen", zegt hij. ,,Vanaf begin 2020 kunnen we hier ook fietsproeven afnemen en hartecho’s maken. Dat kan steeds vaker tijdens één bezoek.”

Open huis

Ziekenhuis CWZ deelt het gezondheidscentrum met andere zorgaanbieders, zoals een huisarts, fysiotherapeut, de GGD, verloskundigen en logopedisten. De komst van de cardiologen en de apotheek past in het streven van Gezondheidscentum Waalsprong om de zorg makkelijk bereikbaar te maken. De apotheek, die enkele maanden geleden open ging, biedt dezelfde service als de apotheek in het hoofdgebouw van het CWZ. 

CWZ Waalsprong houdt op zaterdag 26 oktober open huis, met allerlei activiteiten. Zo kunnen bezoekers leren bloedprikken, medicijnen maken of een echt hart bekijken.  

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.