Volledig scherm
Het pand van Centauro aan de Postweg in Nijmegen. © DG

Na Centurion onderzoekt justitie nu ook Centauro

NIJMEGEN/ ARNHEM - Het Nijmeegse vastgoedbedrijf Centauro Real Estate wordt door justitie verdacht van het medeplegen van faillissementsfraude en witwassen.

Centauro maakt deel uit van het strafrechtelijk onderzoek naar grootschalige beleggingsfraude bij Centurion Vastgoed BV in Arnhem. Hiervoor zitten sinds dinsdag 3 voormalige directieleden vast.

Fictieve rendementen
Zij worden verdacht te hebben gefraudeerd door fictieve rendementen uit te keren aan beleggers.Met de ogenschijnlijke succesvolle beleggingen lokte het Arnhemse vastgoedfonds telkens nieuwe beleggers. Centurion ging vorig jaar zomer failliet.

Nieuw piramidespel
In de wetenschap dat Centurion ter ziele zou gaan, zou de leiding van het Arnhemse vastgoedfonds in 2013 snel in Nijmegen met Centauro een nieuw piramidespel zijn begonnen. Dat wordt door justitie onderzocht.

Centurion heeft als startkapitaal 4 ton in Centauro gestoken, aldus curator Wouter Korteweg. Hij is belast met de afwikkeling van het Centurion-faillissement, waarbij ongeveer 25 miljoen euro verloren is gegaan. Het opstarten van Centauro is waarschijnlijk gebeurd met geld van de gedupeerde Centurion-beleggers.

Vordering
De curator zegt dat hij bij Centauro een vordering heeft uitstaan. Hij heeft aangifte gedaan van faillissementsfraude.
De FIOD doorzocht dinsdag panden in Arnhem en Nijmegen. In Nijmegen gebeurde dat bij Centauro, dat gevestigd is in een statige witte villa aan de Postweg.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.