Esther Saalmink (rechts), eigenaar van bakkerij Kaspers, samen met medewerkster Dinet Schumaker die al 20 jaar bij het bedrijf werkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Esther Saalmink (rechts), eigenaar van bakkerij Kaspers, samen met medewerkster Dinet Schumaker die al 20 jaar bij het bedrijf werkt. © DG

Na prinsjesdag vreest bakker Esther voor haar bestaan en Frits (84) voor zijn gasrekening: ‘Nu al in de kou’

In de miljoenennota vliegen de miljarden aan steun je om de oren, maar of dat nu echt voor iedereen goed nieuws is? De 84-jarige Frits uit Doorwerth heeft nu al een dikke trui aan, voor de bakker uit Doetinchem wordt het ‘heel spannend’ en student Kayleigh uit Nijmegen is ‘heel erg boos’.

7 reacties

 • J.L. Gaertner Duineveld

  1 week geleden
  Het is jammer dat ze de deuren moeten sluiten. Energie is duur. Het is wel goed dat mensen weer truien gaan dragen, de laatste jaren ergerde ik mij aan mensen die in de herfst en winter in t shirtjes ronliepen ,want dan zet je toch gewoon de verwarming hoger.....Ik ben opgevoed met de kachel op 18. Trek maar fatsoenlijke winterkleren aan zei mijn moeder. Dat er meer respect terugkomt voor het hebben van energie, schoon water en het hebben van voedsel vind ik eigenlijk wel mooi.
 • Isa van Aa

  2 weken geleden
  @Frank Broeshart: de vergelijking met een derde wereldland is totaal belachelijk.
 • Pedro Kantor

  2 weken geleden
  IPV van steunpakketten was belastingverlaging veel beter geweest. De overheid is tenslotte de grootste schuldige in het alles duurmaker. Nu krijg je een sigaar uit eigen doos die je nog eens extra mag betalen, want het geld zal ergens vandaan komen. Maar ja, Tante Sigrid heeft volgens mij nooit leren rekenen.
 • k Van de meer

  2 weken geleden
  Aan MKB'ers kleeft het imago dat ze zelfstandig nadenken en liever niet overheidsafhankelijk zijn. Dat past niet zo goed bij waar de internationale politiek naar toe wil.
 • Hans van de Berg

  2 weken geleden
  Een van de vele, die de deuren zullen moeten sluiten, jammer.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen