Trui de Klein maakt veldbedden op in de 24 uursopvang bij KION Jump in Nijmegen-Noord. foto Paul Rapp
Volledig scherm
PREMIUM
Trui de Klein maakt veldbedden op in de 24 uursopvang bij KION Jump in Nijmegen-Noord. foto Paul Rapp © Paul Rapp

Nachtopvang bij de kinderdagverblijven is geregeld, maar de kinderen slapen allemaal thuis

NIJMEGEN - De ervaring na ruim drie weken 24 uursopvang bij kinderdagverblijven is dat kinderen 's nachts gewoon in hun eigen bed slapen. Wel zijn er zorgen over de toename van ouders die hun kinderen overdag naar de opvang brengen.

In Nijmegen zijn drie kinderdagverblijven ingericht voor 24 uursopvang aan kinderen tot 12 jaar, maar de bijgeplaatste bedden zijn vrijwel onbeslapen. ,,Mensen hebben hun kinderen 's nachts toch heel graag thuis", zegt Anneke Groos van Nannies, die een locatie naast het CWZ heeft ingericht voor 24 uursopvang. 

Quote

Er is een behoorlij­ke toeloop sinds er is gezegd dat er ook noodopvang is voor kinderen van wie één ouder een vitale functie heeft

Anneke Groos, directeur Nannies

Ook Kinderopvang Heyendaal en KION-locatie Jump in Noord bieden 24 uur per dag opvang aan, maar ook daar heeft nog geen kind overnacht. ,,Veel van onze ouders werken op de IC in de verpleging”, weet directeur Annelies Janssen van Kinderopvang Heyendaal. ,,Maar zij hebben de opvang al goed geregeld.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.