Volledig scherm
PREMIUM
Freek Claasen met Nadiya Mohado, de vriendin van zijn zoon. Nadat ze in psychotische toestand uit het raam klom en twee verdiepingen naar beneden viel, liep ze lichamelijk letsel op en is voorlopig veroordeeld tot de rolstoel. © Jan Zandee

Nadiya (23) is bang voor zichzelf: ‘Ik voel dat ik dringend échte hulp nodig heb’

OSS - Nadiya Mohado (23) uit Oss ziet dingen die er niet zijn, hoort stemmen in haar hoofd. Dat begon toen ze een tiener was. Ze vond de weg naar jeugdhulp niet en intussen werden haar psychische problemen erger. Ze wacht nu op opname op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Daar is (nog) geen plek, ook niet in Nijmegen.

Een jaar duurt de verkering nu, die van Nadiya Mohado (23) en Freek Claasen (38). Hij is haar verloofde, zegt zij trots. Maar hij is ook haar mantelzorger. Want met de liefde kwamen de zorgen. Het gaat niet goed met Nadiya. Allang niet. Dat begon al vroeg, 15, 16 jaar oud. Thuis hadden ze grote zorgen om Nadiya. Om haar chronische vermoeidheid, dat ze niet naar school kon, zelfs niet voor twee uurtjes in een aangepast rooster, om het hallucineren, dat ze dingen zag die er niet waren, om de stemmen die ze hoorde in haar hoofd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.