Onderzoeker Suzanne Ligthart doet onderzoek naar afbouw anti-depressiva. ,,Mensen willen weten wat het beste is.”
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoeker Suzanne Ligthart doet onderzoek naar afbouw anti-depressiva. ,,Mensen willen weten wat het beste is.” © Paul Rapp

Natalie slikte na haar zwangerschap pillen tegen depressie, maar wanneer moet ze stoppen?

Wanneer kun je het beste stoppen met het slikken van antidepressiva? De richtlijn is nu dat je ze nog zes maanden slikt, nadat je depressie is verdwenen. Maar kan het anders? En voor wie geldt dat dan? Een groot landelijk onderzoek waar het Radboudumc aan meedoet, moet hier antwoord op geven. 

4 reacties

 • Uw Buurman

  5 maanden geleden
  Je kan beter slikken voor de zwangerschap dan anti-depressieve slikken na de zwangerschap lijkt mij.
 • KermitArnhem

  5 maanden geleden
  Een deel van de bevolking heeft angst en eist van de anderen dat ze stoppen met leven. En de politiek gebruikt dat draagvlak voor steeds meer ondemocratische maatregelen. De vrijheid wordt afgenomen voor deze zgn. pandemie. Maar dat is het niet. De voorstanders zijn de nieuwe landverraders die onze mensenrechten verkwanselen. Want zij zijn bang. Angst voorkomt niet dat je morgen sterft. Maar angst voorkomt wel dat je vandaag leeft. Verzet.
 • Nonkel

  5 maanden geleden
  Laat de grote mensen even praten.
 • Banaan

  5 maanden geleden
  De beste andtidepressiva voor mij zou zijn om te stoppen met die covid onzin en gewoon weer echt te gaan leven. Schande dat onze vrijheid om te leven zo is afgepakt en er is niemand die voor ons opkomt..
 1. Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’
  PREMIUM
  Mijn hobby

  Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’

  Op haar 21ste begon Lara Guppertz uit Nijmegen (35) pas met boksen. „Ik was thuis altijd al een heel actief buitenkind. Ik hield van fietsen en paardrijden. Toen ik in Nijmegen diëtetiek ging studeren, kon ik mijn energie niet kwijt, totdat ik op het universitair sportcentrum een proefcursus boksen kon volgen. Ik was meteen helemaal enthousiast. Ik stapte al snel over naar boksclub NABA, waar ik twee trainers van hoog niveau trof: Willy van Haaren, oud Nederlands kampioen zwaargewicht en Orhan Özturk, dertienvoudig Nederlands kampioen in het weltergewicht.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

 2. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

Nijmegen e.o.