Onderzoeker Suzanne Ligthart doet onderzoek naar afbouw anti-depressiva. ,,Mensen willen weten wat het beste is.”
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoeker Suzanne Ligthart doet onderzoek naar afbouw anti-depressiva. ,,Mensen willen weten wat het beste is.” © Paul Rapp

Natalie slikte na haar zwangerschap pillen tegen depressie, maar wanneer moet ze stoppen?

Wanneer kun je het beste stoppen met het slikken van antidepressiva? De richtlijn is nu dat je ze nog zes maanden slikt, nadat je depressie is verdwenen. Maar kan het anders? En voor wie geldt dat dan? Een groot landelijk onderzoek waar het Radboudumc aan meedoet, moet hier antwoord op geven. 

4 reacties

 • Uw Buurman

  1 jaar geleden
  Je kan beter slikken voor de zwangerschap dan anti-depressieve slikken na de zwangerschap lijkt mij.
 • KermitArnhem

  1 jaar geleden
  Een deel van de bevolking heeft angst en eist van de anderen dat ze stoppen met leven. En de politiek gebruikt dat draagvlak voor steeds meer ondemocratische maatregelen. De vrijheid wordt afgenomen voor deze zgn. pandemie. Maar dat is het niet. De voorstanders zijn de nieuwe landverraders die onze mensenrechten verkwanselen. Want zij zijn bang. Angst voorkomt niet dat je morgen sterft. Maar angst voorkomt wel dat je vandaag leeft. Verzet.
 • Nonkel

  1 jaar geleden
  Laat de grote mensen even praten.
 • Banaan

  1 jaar geleden
  De beste andtidepressiva voor mij zou zijn om te stoppen met die covid onzin en gewoon weer echt te gaan leven. Schande dat onze vrijheid om te leven zo is afgepakt en er is niemand die voor ons opkomt..

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.