Sfeerbeeld van het Goffertstadion, met een spandoek over het roken van cannabis.
Volledig scherm
PREMIUM
Sfeerbeeld van het Goffertstadion, met een spandoek over het roken van cannabis. © Erik Pasman

NEC doet peuk niet in de ban, trainingscomplex wordt wél rookvrij

NIJMEGEN -  NEC doet de peuk definitief niet in de ban: roken in het Goffertstadion blijft in bijna alle vakken toegestaan. Dat laat de Nijmeegse eerstedivisionist weten. Volgens de club, die een voortrekkersrol wil spelen op het gebied rookpreventie, volstaan de drie huidige rookvrije vakken in het stadion. Trainingscomplex De Eendracht is met ingang van 1 januari wél volledig rookvrij. 

13 reacties

 • Observer

  3 jaar geleden
  Ik heb al een aantal keren op het punt gestaan mijn seizoenskaart op te zeggen.  Na elke wedstrijd stinkt mijn kleding naar rook. Er wordt wat afgerookt en geblowd door een klein groepje. Dit is 1 van de redenen dat ik mijn kinderen niet mee neem (daar gaat toekomstig publiek). Triest, slap en kortzichtig dat men dit niet durft te verbieden.
 • Sjoerd

  3 jaar geleden
  Wat een laf beleid zeg. Roken op de tribune in 2019 is a-sociaal en ongepast.
 • Jan Bergfeld

  3 jaar geleden
  Onbegrijpelijk dat NEC bang is voor een klein groepje verslaafde rokers.Toen de horeca rookvrij werd schreeuwden veel rokers dat de horeca massaal failliet zou gaan. Het tegenovergestelde is gebleken. De horeca maakt al jaren toptijden door en niemand wil terug naar rokerige cafés en restaurants. Bij voetbal zal het niet anders gaan, NEC heeft op dit gebied geen visie maar verkeerde angst.
 • Jan Bergfeld

  3 jaar geleden
  Roken is een dodelijke verslaving, wie dat een "vrijheid" durft te noemen trapt nog steeds in de criminele misleiding van de tabaksindustrie. Roken is het tegenovergestelde van vrijheid, zowel voor de rokers als alle niet-rokers
 • Nijmegen

  3 jaar geleden
  Ik ben geen arbeider maar werknemer in de gezondheidszorg, drink koffie met melk, rook niet en de mouwen stroop ik nauwelijks op. Blijkbaar hoor ik niet thuis bij deze club. Op de tribune heb ik last van nicotine en wietdampen van anderen. Het voetbal is toch al niet om aan te zien dus als de directie ook (alweer) besluit alleen te luisteren naar steeds hetzelfde kleine groepje dan weet ik dat ik dat ik op wedstrijddagen voortaan beter wat anders kan gaan doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.