Volledig scherm
Theo op besneeuwd veld van NEC, Goffertstadion. Nijmegen, 14-12-2017 . © Gerard Verschooten

NEC is gestart met terugbetalen van huurschuld aan gemeente Nijmegen

NIJMEGEN - NEC betaalt weer huur voor stadion De Goffert. ,,We hebben de achterstallige huur van de maand juli inmiddels aan de gemeente overgemaakt”, zegt NEC-directeur Wilco van Schaik. ,,We zijn dus aan het inlopen.” 

Begin deze maand werd eens te meer duidelijk dat de Nijmeegse voetbalclub in financieel zwaar weer verkeert. De huur voor de maanden juli, augustus en september was niet betaald. De gemeente Nijmegen, sinds 2003 eigenaar van het stadion, reageerde geïrriteerd op de betalingsachterstand. Het ging om een bedrag van 244.000 euro. 

De gemeente bevestigt dat de huurbetaling inmiddels is hervat. Volgens een woordvoerster van de gemeente staan de maanden augustus, september en oktober nog open. De gemeente ziet november als deadline om in gesprek te blijven over de stadionplannen. 

Terugkopen

De Nijmeegse club wil het stadion terugkopen van de gemeente en vervolgens compleet renoveren, beperkt uitbreiden (van 12.500 naar 15.000 of 16.000) en er andere dingen toevoegen (mogelijk appartementen, zorgvoorzieningen, kantoorruimte). 

Daarvoor moet waarschijnlijk het huidige bestemmingsplan worden aangepast en dat kan alleen als de gemeente meewerkt. Tot nu stelde de gemeente zich coöperatief op, beaamt ook NEC-directeur Van Schaik. Eerder werd al onderling afgesproken dat NEC het recht heeft om De Goffert terug te kopen voor ruim 7 miljoen euro. 

De termijn waarbinnen de deal moet zijn beklonken werd in de zomer met anderhalf jaar verlengd, tot juli 2021. Dat geeft de club meer ruimte om investeerders te vinden. Gisteren werd bekend dat NEC ook in gesprek is met een Russische investeerder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.