Volledig scherm
Het Goffertstadion. © ANP

NEC kan Goffert nog niet kopen: ‘Van alleen voetbal kan schoorsteen niet roken’

NIJMEGEN - Het lukt voetbalclub NEC op dit moment niet om het Gofferstadion van de gemeente Nijmegen over te nemen. Dat liet algemeen directeur Wilco van Schaik afgelopen week weten op de nieuwjaarsreceptie van de Nijmeegse eerstedivisionist: ,,Van alleen voetbal kan de schoorsteen van het Goffertstadion immers niet roken.”

NEC en de gemeente kwamen in 2017 overeen dat de club uiterlijk eind 2019 het stadion voor een bedrag van 7,6 miljoen euro kan overnemen.

Wil de club op lange termijn stappen maken, dan is het cruciaal om het stadion in eigen bezit te hebben, aldus de algemeen directeur. Op dit moment is een overname van het Goffertstadion echter niet aan de orde. 

Onlangs maakte de club bekend over het seizoen 20017/2018 een verlies van één miljoen euro te hebben geleden. Van Schaik noemt de overname van het stadion ‘een lastig dossier’: ,,Want met eens in de twee weken één thuiswedstrijd kun je het stadion niet rendabel maken. Daarom zijn we met diverse partijen in gesprek om te kijken of het stadion ook door andere partijen commercieel geëxploiteerd kan worden, zoals ook elders in het land gebeurt.”    

Investeerder

NEC denkt daarnaast na over de de mogelijkheid om de optie tot koop te verlengen of een investeerder bij de koop te betrekken. Van Schaik wil de verschillende mogelijkheden met de gemeente bespreken: „Onze verstandhouding met de gemeente is goed.“

Een woordvoerster van de gemeente: ,,Dat klopt. Binnenkort zitten we met de club om de tafel, dan gaan we hierover praten. Op dit moment kan ik er verder weinig over zeggen.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.