Volledig scherm
Goffertstadion van boven. Nijmegen,24-079-2018 . © Gerard Verschooten

NEC krijgt van Nijmegen langer de tijd investeerders te vinden voor koop Goffertstadion

NIJMEGEN - De termijn voor het terugkopen van het Goffertstadion door NEC is door de gemeente Nijmegen met anderhalf jaar verlengd. De voetbalclub heeft daardoor tot juli 2021 de tijd investeerders te vinden voor de overname en verbouwing van De Goffert.

De deal tussen gemeente, eigenaar van het stadion, en NEC liep eind 2019 af. De eerstedivisionist moet volgens de overeenkomst 7,6 miljoen euro betalen voor De Goffert.

Over een periode van iets meer dan 2 jaar mocht NEC daar de huursom nog vanaf trekken. Die regeling eindigt wel op 31 december 2019, aldus het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Daardoor zou NEC vanaf 2020 zo’n 6,4 miljoen euro moeten betalen.

Vanuit de club bestond de wens om de termijn met minimaal anderhalf jaar te verlengen. De Nijmeegse wethouder Bert Velthuis noemt juli 2021 echter als einddatum: ,,Daar werken we naartoe.”

Velthuis heeft vertrouwen in een goede afloop. ,, Wij voeren goede gesprekken met NEC en weten dat de club ook gesprekken heeft met meerdere investeerders.”

De gemeenteraad moet nog instemmen met het verlengen van de koopoptie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.