Volledig scherm
Het NEC Parateam staat open voor mensen met een amputatie of een andere fysieke beperking. © Foto NEC

NEC start met een Parateam

NIJMEGEN - NEC heeft besloten tot de oprichting van een parateam, voor mensen met een amputatie of een andere beperking. De eerste fase start in mei bij de Sint Maartenskliniek.

De maximaal tien deelnemers worden daar in een revalidatietraject van acht weken klaargestoomd om door te stromen naar het NEC Parateam. 

Na een jaar NEC is het de bedoeling dat de spelers doorstromen naar het reguliere sportaanbod in de regio. Volgens maatschappelijk manager Luc te Riele van NEC is het niet de bedoeling dat het team in competitieverband tegen andere verenigingen aantreedt. Dat kan ook niet omdat tot nog toe alleen het Eindhovense PSV een eigen amputatieteam kent. Er is wel een nationaal amputatieteam dat af en toe een interland speelt, zeven tegen zeven op een half speelveld.    

Quote

Wie weet kunnen we dit of volgend jaar al eens een vriend­schap­pe­lijk duel tegen PSV spelen

Luc te Riele, Maatschappelijk manager NEC

Te  Riele: ,,Wie weet kunnen we dit of volgend jaar eens een vriendschappelijk duel tegen PSV spelen. Maar ons doel is vooral mensen met een beperking tot sport en beweging te stimuleren. Hen na een jaar NEC te laten doorstromen naar een rolstoelvereniging of een zitvolleybalclub. Bij het N.E.C. Parateam krijgen de deelnemers een breed scala aan sporten, waaronder voetbal, aangeboden door specialisten van stichting Koprol.’’

Sociale aspect 

Volgens Joyce Ott-Jansen, bewegingsagoog van de Sint Maartenskliniek, is het sociale aspect van dit initiatief net zo belangrijk als het fysieke: ‘Sporten is heel belangrijk voor je fysieke, emotionele en mentale welzijn. De revalidatie verloopt beter als mensen het ook leuk gaan vinden om te bewegen. Helaas merken we dat onze patiënten met een amputatie vaak wat minder onder de mensen komen. Het NEC Parateam is dan ook een mooie gelegenheid nieuwe, gelijkgestemde mensen te leren kennen.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.