Volledig scherm

NEC-vlaggen mogen niet meer op stadsbussen

NIJMEGEN - Het heeft even geduurd voor het opviel, maar de Nijmeegse stadsbussen ontberen sinds enige maanden de traditionele NEC-vlaggetjes op dagen dat de profclub een thuiswedstrijd speelt.

De vlaggetjes waren al tientallen jaren een traditie van busvervoerder Novio en daarvoor zelfs al van voorganger CVD.

Ook in Arnhem mogen er geen Vitesse-vlaggen meer wapperen op de Breng-bussen. In de Gelderse hoofdstad heeft de lokale supportersvereniging inmiddels een actie opgestart om de vlaggetjes terug te krijgen. Ook Rob Schrevers , de voorzitter van de supportersvereniging van NEC, kondigt aan in verzet te komen tegen het vlaggenverbod van Breng.

Breng echter stelt dat men er helemaal niets aan kan doen. Het verbod heeft te maken met de voorwaarden die de Stadsregio Arnhem Nijmegen stelt aan het nieuwe busbedrijf 'Breng' dat sinds half december in de regio het openbaar vervoer verzorgt.

Sindsdien zijn reclame-uitingen in en aan de bus niet langer toegestaan. Ook de vlaggetjes worden gezien als reclame. "Het past niet bij de uitstraling die wij willen", aldus een woordvoerder van de Stadsregio Arnhem Nijmegen.

De supportersvereniging van Vitesse is teleurgesteld over het besluit, zegt voorzitter Ralph Gerritsen. "Wij vinden het heel jammer dat dit niet meer kan. Het is altijd een traditie geweest om te vlaggen op wedstrijddagen en het leverde een mooi beeld op in de stad." Zo denkt ook zijn Nijmeegse collega Schevers erover.

Opvallend genoeg is het vlagverbod al van kracht sinds half december, toen de ov-concessie in handen kwam van Breng, een dochter van Connexxion. Tot enkele dagen geleden was het ontbreken van de vlaggen nog niemand opgevallen. Ook de NEC-woordvoerster toonde zich gisteren verrast.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.