Nederland gaat op zoek naar Parkinson-brandhaarden: ‘In Frankrijk hebben ze al eerder een directe relatie aangetoond met wijnteelt’

NIJMEGEN - Er komt nog dit jaar in Nederland een ‘landkaartonderzoek’ om nauwkeurig in beeld te brengen waar relatief veel patiënten wonen met de ziekte van Parkinson. Onderzoekers hopen zo verbanden te ontdekken met omgevingsfactoren als landbouwbestrijdingsmiddelen en luchtvervuiling. 

1 reactie

  • Pedro Kantor

    4 maanden geleden
    Meer mensen zullen hieraan doodgaan of een miserabel leven lijden dan door corona. Toch zal er niks gebeuren. Want het is sluipend en verborgen leed. Zoals met bijna alle ziektes die door onze levensstijl en industrie samenhangen. En dan leggen we het hele land niet plat. Want het bestaat al lang, is sluipend en verborgen leed. Dus laat maar vallen die doden. Er moet gewerkt worden. Apart dat dat voor corona dan weer net niet kan. Oh, wacht, das nieuw, zijn we nog niet aan gewend.
  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.