Het 18de prinsentreffen van De Gelderlander, in 2019.
Volledig scherm
Het 18de prinsentreffen van De Gelderlander, in 2019. © Theo Peeters

Negentiende prinsentreffen van ‘De Gelderlander’ in De Vasim

OproepHet is tijd voor het negentiende prinsentreffen van De Gelderlander. Al jaren brengt deze krant carnavalsprinsen (de volwassen én de jeugdprinsen) uit het verspreidingsgebied van de krant bijeen voor een bijzondere prinsenfoto. In 2020 gebeurt dat aan de vooravond van carnaval, op zaterdagochtend 15 februari.

Deze foto- en filmsessie, waarvan altijd verslag wordt gedaan in de krant en op de site van De Gelderlander, is in al die jaren uitgegroeid tot een bijzonder carnavalsfeest.

Nergens anders in Gelderland en Brabant of Limburg treffen zoveel lokale en regionale prinsen elkaar. Vele honderden carnavalisten uit de drie provincies begeleiden de prinsen bij de opname van deze ‘groepsfoto’.

Het prinsentreffen heeft wederom plaats in de hal van De Vasim in Nijmegen-West nabij stadsbrug De Oversteek in Nijmegen. De Vasim wordt voor die gelegenheid omgetoverd in een grote carnavalsarena.

Narren en clowns

Prinsen, jeugdprinsen, adjudanten, de raad van elf, hofdames, pages, narren en clowns zijn vanaf 10.30 uur uur welkom in de hal aan de Winselingseweg 41.

De massale fotosessie begint om 11.00 uur en eindigt uiterlijk om half een. Zoals altijd wordt het prinsentreffen opgeluisterd door enkele dweilbands en dansmariekes die voor de juiste carnavaleske sfeer zullen zorgen.

Carnavalsverenigingen en de prinsen kunnen zich nog altijd aanmelden met een e-mail naar jaspers.gelderlander@gmail.com.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.