Volledig scherm
PREMIUM
'Conversations' met Nick Cave. © Daniën Boud

Nick Cave als de grote vertrooster in De Vereeniging

concertverslagNIJMEGEN - Nick Cave ging dinsdagavond in De Vereeniging in Nijmegen in gesprek met zijn publiek. De onderwerpen waren zwaar en Cave was openhartig. Af en toe was het wat langdradig, maar gelukkig waren daar zijn songs. 

Ooit was Nick Cave iemand om een beetje bang voor te zijn. Een dreigende man uit de onderwereld. Lang, dun, en met haar net zo zwart als zijn muziek.

Van die Nick Cave is anno 2020 weinig over. De man die gisteravond in De Vereeniging met zijn publiek in gesprek ging was vriendelijk, charmant en ontwapenend. 

Australiër Cave (62) zit veertig jaar in het vak. Zijn muziek evolueerde van duistere, vlammende rock naar gloedvolle ballades, gezongen met zijn bijzondere, almaar warmer en dieper wordende stem. Hij bouwde een reusachtige cultstatus op en geldt de laatste jaren als een van de meest invloedrijke en geloofwaardige nog actief zijnde popmusici. 

Quote

Ik ben dicht bij het einde. Dicht bij de epiloog, maar nog net niet daar

Nick Cave
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.