Fotograaf Nicole Segers exposeert in Museum Het Valkhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Fotograaf Nicole Segers exposeert in Museum Het Valkhof. © Paul Rapp

Nicole Segers fotografeert de grenzen van Europa: ‘Nationalisme levert niks op, dat laat de Balkan zien’

Het gesprekDe Nijmeegse fotograaf Nicole Segers vangt verhalen met haar camera. Ze vond ze langs de grenzen van het nieuwe, grotere Europa, op het veer van Istanboel en in de versplinterde Balkan waar oude grenzen weer zijn opgetrokken. ,,Ik ben me meer Europeaan gaan voelen.”

5 reacties

 • Ron Swinkels

  1 jaar geleden
  Nationalisme levert niks op, dat laat de Balkan zien’. Onze les is; bemoei je er niet mee! Niks opleggen of adviseren aan andere landen/ culturen. Komt stront van. Afghanistan is laatste voorbeeld.
 • Evelien Kaaiman

  1 jaar geleden
  Wellicht leuke verhalen en foto's voor een liefhebber. Maar deze pretentieuse boodschap is pedant en draagt verder niets bij aan welke problematiek dan ook.
 • leon Hendriks

  1 jaar geleden
  Kom erg graag kijken!
 • m bruijn

  1 jaar geleden
  Grenzen zijn super belangrijk. Letterlijk en figuurlijk. Daarmee kan men grensoverschrijdend gedrag aanpakken. Dat begint al bij de opvoeding van kinderen. En dat zou ook moeten gebeuren bij nieuwkomers.
 • Jan Bergmans

  1 jaar geleden
  Globalisme en Internationale Instituties die regionaal/landelijk de dienst uitmaken. Dát levert niets op en een volledige multi culti samenleving waar iedereen hetzelfde MOET zijn, blijkt ook een grote mislukking te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen