Volledig scherm
Het Valckenaer-complex in Lankforst et de gewraakte gevelplaten aan de zijkant. © Bert Beelen

Niet álle flats Lankforst worden brandveilig gemaakt

NIJMEGEN - Niet van alle flats van het complex De Valckenaer worden de gevelplaten weggehaald om ze brandveilig te maken. Die maatregel neemt woningcorporatie Standvast alleen voor de complexen aan de 53ste, 54ste en 55ste straat,  maar niet voor de twee flats aan de 56ste straat. 

Die hebben wel dezelfde gevaarlijke gevelplaten en er wonen  ook huurders van Standvast. Maar zo'n twee derde van de appartementen daar is door particulieren gekocht. De corporatie laat het weghalen van de gevelplaten  over aan de Vereniging van Eigenaren (VVE), waarin zich de particuliere kopers hebben verzameld.

Bewoners woedend

Bewoner en appartementseigenaar John Meijer van de 56ste straat is daar woedend over. Hij is tevens bestuurder van de Vereniging van Eigenaren. ,,Eerst kregen we na een eerste onderzoek te horen dat alles veilig was en nu worden we overvallen door dit nieuws. Heel jammer en heel kinderachtig dat we hier niet bij zijn betrokken. We laten nu ook zelf onderzoek doen door een bedrijf. We overwegen wel Standvast aansprakelijk te stellen. Zij hebben ons twaalf jaar geleden de appartementen verkocht, toen de gevelplaten al waren aangebracht.''

De huurders van de andere complexen hebben een brief ontvangen van Standvast. De kans dat er brand ontstaat is klein, aldus de brief, maar 'we nemen het zekere voor het onzekere'. De werkzaamheden starten dinsdag.  De huurders van de complexen in de 56ste straat hebben te horen gekregen dat zij voor ingrepen een beroep moeten doen op de Vereniging van Eigenaren daar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.