Kamerbewoning in de Burghardt van den Berghstraat (Bottendaal).
Volledig scherm
PREMIUM
Kamerbewoning in de Burghardt van den Berghstraat (Bottendaal). © Foto: Bert Beelen

Niet alleen Nijmegen ‘prutst’ met strijd tegen verkamering

NIJMEGEN - Hoe kunnen we voorkomen dat in sommige wijken te veel woningen omgebouwd worden tot verkamerde complexen? Nijmegen worstelt niet als enige studentenstad met die juridische strijd, zo blijkt. ,,Het lukt de andere studentensteden ook niet of zeer moeizaam”, hield wethouder Harriët Tiemens woensdagavond bezorgde raadsleden voor. ,,Iedereen zit te prutsen.”

9 reacties

 • Wilfred Geen_nee

  2 jaar geleden
  Dit is een heikel punt geworden voor alle betrokkenen en het is inmiddels duidelijk dat de verkamering niet te bestrijden is op de manier waarop het nu gaat. Mevrouw Tiemens heeft ZOVEEL gewichtige vraagstukken op haar bord liggen, dat het ook voor haar niet bij te benen is. Ik zou deze kwestie gewoon aan de burgemeester zelf geven. Hij is door de wol geverfd wat betreft dit soort zaken (ook sluitingen) en is heel neutraal. Dan kan de wethouder zich nòg beter richten op onze infrastructuur. 
 • Bottelstraat

  2 jaar geleden
  Harriët Tiemens zou verantwoordelijkheid moeten nemen voor haar falend beleid. Aftreden! 
 • Harry

  2 jaar geleden
  Goh ja, laten we de hele negentiende eeuwse schil slopen en er nieuwe hoogbouw voor terugplaatsen. Dat zal de leefbaarheid vast ten goede komen. 
 • Harry

  2 jaar geleden
  Is het dan bij wet verboden om een fiets op de stoep te stallen? Als ik naar de bakker ga, zet ik mijn fiets ook op de stoep.
 • Kamerbreed Nijmegen

  2 jaar geleden
  De wethouder verwijst graag naar die paar andere prutsende steden en hoopt daarmee waarschijnlijk dat wij dan de steden die het wel op orde hebben maar even vergeten. Kom op Wethouder durf te bekennen dat u er een zooitje van heeft gemaakt!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.