Steeds meer leerlingen gaan zonder ontbijt of met een lege broodtrommel naar school.
Volledig scherm
PREMIUM
Steeds meer leerlingen gaan zonder ontbijt of met een lege broodtrommel naar school. © Getty Images

Niet meer met lege maag naar school: proef met gratis ontbijttassen gaat van start in Nijmegen

NIJMEGEN - Nijmeegse leerlingen die met een lege maag naar school gaan, kunnen vanaf komende dinsdag rekenen op een gratis ontbijttas. Een proef daarmee in Dukenburg, Lindenholt, Grootstal en Hatert gaat dan van start. Doel is het aantal scholieren dat zonder te hebben ontbeten op school komt, te verminderen.

20 reacties

 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  Ter info aan alle critici, dit is een landelijk proef/initiatief van de betrokken ministeries wat op 500 basisscholen in het hele land word gehouden. Er is vastgesteld dat alles in een heel korte tijd erg duur is geworden. Alle prijzen, zeker die van energie en levensonderhoud, zijn enorm gestegen en n.a.h is gebleken dat veel kinderen met geen goed, of helemaal geen ontbijt op school kwamen. Natuurlijk is het altijd de verantwoordelijkheid van ouders maar er is dus écht wel iets aan de hand.
 • Frans Bonnes

  2 maanden geleden
  @ Frank Jansen. Ik heb gezocht op het WWW en wat blijkt een sneetje brood kost tussen de €0,10 en € 0,45. De prijs is in hoofdzaak afhankelijk van het soort beleg. Duurste beleg zijn vaak de vleeswaren. Jam en pindakaas zijn het goedkoopst. Wat zou een kind 's morgens eten, 3 sneetjes???? Kosten vallen dus nogal mee. En ter vergelijking (en dit is alleen ter vergelijking): een sigaret kost ongeveer € 0,45. En wat gaat het nu de gemeente kosten iemand moet het klaarmaken en ook betaald worden.
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  De gemeente Nijmegen is wel goed maar niet gek. Waarom alle kinderen in Nijmegen op kosten van de gemeenschap een ontbijt verstrekken, indien niet nodig? Voor ouders die hun kinderen geen ontbijt kunnen geven, kan een ontbijttas aangevraagd worden. Muesli en yoghurt zijn heus wel een week houdbaar. Brood kan geroosterd worden. O.a. beleg is verpakt met houdbaarheidsdatum. Honger lijden is dus niet meer echt nodig met de ontbijttas.
 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Weer een nieuwe afvalberg met ontbijttassen. De helft wordt niet opgegeten want veel kinderen zijn erg kieskeurig. Trouwens een ontbijt van 4 boterhammen met beleg kost toch echt minder dan de frisdrank die ze daarvoor in de plaats krijgen.
 • Danique Troost

  2 maanden geleden
  Waarom niet een gezamenlijk ontbijt om 8.30u in de klas op alle basisscholen? Ouders die de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen mogen wel gebruik maken van de regeling “alle kinderen tellen mee” dus ook de kinderen die wel gewoon een ontbijt krijgen thuis worden zo buitengesloten. Er zal toch iets van een “ouder coach “ moeten komen voor de mensen die hun kind niet fatsoenlijk op kunnen voeden of gewoon pertinent een verbod op gezinsuitbreiding, dit zijn nu kinderen van de staat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen