Volledig scherm
Nijmegen. Archieffoto © Theo van Zwam

Niet nuilen maar meepraten over de toekomst van de stad

NIJMEGEN - Nijmegenaren kunnen deze week meedenken en meepraten over de toekomst van de stad. Van maandag tot donderdag zijn er stadscafés over verschillende onderwerpen met lezingen, debatten, workshops en een pubquiz.

In de Mariënburgkapel kan iedereen tot en met vrijdag elke dag tussen 13.00 en 17.00 uur toekomstschetsen bekijken. Daarin gaat het om vraagstukken als hoeveel woningen moeten er gebouwd worden en voor wie? En wat betekent de klimaataanpak voor Nijmegen?

Denkrichtingen

Op basis van eerdere gesprekken met burgers heeft de gemeente scenario's ontwikkeld. Volgens projectleider Mathieu Schouten valt er nog over mee te praten. ,,Mensen kunnen reageren op de denkrichtingen. Zijn ze compleet? Moeten er accenten worden gelegd?''

Maandagavond is het Stadscafé in Brebl. Daarbij gaat het over algemene toekomstontwikkelingen en wat dat voor Nijmegen betekent. Een van de gastsprekers is Chris Poulissen, architect van de Oversteek en de Lentloper. Dinsdagavond is het thema gezond bewegen en donderdag wonen en werken. Deze avonden zijn in de centrale bibliotheek. Woensdag wordt aan de hand van een pubquiz gediscussieerd over duurzaamheid.

Informatie en aanmelden op nijmegen.nl/omgevingsvisie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.