Waarschuwingsbord vanwege blauwalg in de Spiegelwaal in Nijmegen.
Volledig scherm
Waarschuwingsbord vanwege blauwalg in de Spiegelwaal in Nijmegen. © De Gelderlander

Niet zwemmen! Alweer alarm vanwege blauwalg in Spiegelwaal

NIJMEGEN- Voor de derde keer dit jaar is de ziekmakende bacterie blauwalg aangetroffen in recreatieplas De Spiegelwaal in Nijmegen. De provincie raadt zwemmers daarom af een duik te nemen in de nevengeul. Inspecteurs zagen deze week dat er drijflagen van blauwalgen in de zwemzone zijn ontstaan. Hierdoor bestaat er een verhoogd risico op gezondheidsklachten waarschuwt de provincie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De Linde in Groesbeek weer open, maar reserveren en zitten is verplicht
    PREMIUM

    De Linde in Groesbeek weer open, maar reserveren en zitten is verplicht

    GROESBEEK - Het Groesbeekse zalencentrum De Linde is deze zaterdag weer opengegaan, een week nadat de zaak op last van burgemeester Bruls van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid was gesloten. De uitbaters hadden de coronaregels overtreden. Op Facebook meldde De Linde vrijdagmiddag al: ‘Morgen, zaterdag zijn wij open! Van harte welkom allemaal! Bezoekers van vrijdag 31 juli krijgen de eerste consumptie van ons‼️’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.