Karlien Wilmer (rechts) en Fleur Kuhlemeier.
Volledig scherm
PREMIUM
Karlien Wilmer (rechts) en Fleur Kuhlemeier. © Bert Beelen

Nieuw centrum werkt het liefst met therapeuten die zelf een eetstoornis overwonnen

NIJMEGEN - Eindelijk durf je met je eetprobleem naar de huisarts. Hij luistert, knikt en zegt: ‘Daar heb je de rest van je leven last van.’ Dat is niet alleen onwaar, zegt Karlien Wilmer, de opmerking is ook absoluut fnuikend voor iedereen die hulp zoekt. 

5 reacties

 • Annet3

  1 jaar geleden
  Voor een behandeling van anorexia is zeker deskundigheid nodig. Professionaliteit heet dat. Dat is al lang gebleken. Is een zeer complexe aandoening en kan niet alleen met goede bedoelingen worden opgelost. Naast professionaliteit is het daarnaast daarom heel belangrijk ook te leren hoe je je eventuele ervaring in mag zetten, Kan niet zomaar bij voorbaat.
 • Annet3

  1 jaar geleden
  Beetje benauwend star uitgangspunt. Kennis en professionaliteit is een noodzakelijke voorwaarde niet per se ervaringsdeskundigheid. 
 • Ronnie

  1 jaar geleden
  Men zou juist meer ervaringsdeskundigen aan het werk moeten laten doen en is het fijn dat men juist deze zoekt! Er is geen ander die het werk beter kan of zelfs kan genezen. Een papiertje doet er niet altijd ten zaken ook een laaggeschoolde kan "wonderen" verrichten daar heb je niet altijd een hbo voor nodig. Deze eis zou men lager kunnen stellen en zo iemand een kans moeten bieden om dat evt. te halen.. Het is fijn te lezen dat er hier goede vorderingen zijn bij mensen die hersteld zijn en die ingezet worden! Een pluim!
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Itt ervaringsdeskundigen zullen mensen zonder die ervaring wellicht snel denken wat is dit allemaal voor flauwekul en dat zal de motivatie, loyaliteit en winstgevendheid niet ten goede komen. 
 • Annet3

  1 jaar geleden
  Is het  idee dat een therapeut ervaringsdeskundige moet zijn juist niet achterhaald? 
 1. Zij kregen een nieuwe baan in coronatijd, maar hebben nog amper een collega ontmoet: ‘Ik mis gesprekjes bij de koffieautomaat’
  PREMIUM

  Zij kregen een nieuwe baan in coronatijd, maar hebben nog amper een collega ontmoet: ‘Ik mis gesprekjes bij de koffieauto­maat’

  Een nieuwe baan zorgt normaal gesproken al voor de nodige gezonde zenuwen. Wat trek je aan op je eerste werkdag, hoe zullen de collega's zijn, kom ik snel in de materie? Voor wie een nieuwe functie heeft gekregen in coronatijd, is alles anders. Kantoor is verboden terrein, collega's alleen te zien via de zoom-meeting. En dat zorgt voor een ‘gek gevoel’, ongemakkelijkheid en de nodige zelfredzaamheid. ,,Ik mis de gesprekjes bij de koffie-automaat.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

 2. Dumoulin last een break in: 'werd langzaam ongelukkig'
  Play

  Dumoulin last een break in: 'werd langzaam ongelukkig'

Nijmegen e.o.