Volledig scherm
Roze Woensdag bij festival SMKMRKT © SMKMRKT

Nieuw festival Honey Honey op Roze Woensdag : ‘Een extravagante en uitbundige viering van de liefde’

NIJMEGEN - Op het terrein van Smkmrkt is een nieuw roze festival te vinden tijdens de Vierdaagsefeesten op Roze Woensdag: ‘Honey Honey’. Volgens de organisatie belooft het een ‘extravagante en uitbundige viering van de liefde’ te worden.

De Roze Woensdag staat in het teken van de lhbt-gemeenschap. Rainbow Wednesday, zoals het wordt genoemd door internationale deelnemers, is sinds 2002 onderdeel van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Op de derde woensdag in juli (dit jaar 17 juli) vindt de Roze Woensdag plaats. ,,Het is een viering van verworven vrijheden voor alle geaardheden", aldus de organisatie.

Ruimte voor ‘expressie

‘Honey Honey’ wil een nieuwe plek creëren voor iedereen en een jonger en groter publiek trekken met de Roze Woensdageditie. Voor het festival is het ook belangrijk dat er aandacht gaat naar de maatschappelijke positie van de lhbt-gemeenschap. Zo is er in de middag een borrel voor statushouders en vluchtelingen die vanwege hun geaardheid gevlucht zijn uit hun land van herkomst.

De locatie bij het Labyrinth aan de Waalkade is bewust gekozen. De organisatie zegt dat er op deze locatie voldoende ruimte is voor de nodige ‘expressie’. Op het festival spelen vanaf de vroege middag tot laat in de avond live-acts en treden er dj’s op. Ook is er een samenwerking met een aantal regionale en nationale partners uit de lhbt-scene. Zo host dragqueen Snorella met haar organisatie ‘Flikker’ een ‘roze’ intocht voor de Vierdaagselopers. Ook festival Drift om te Dansen is aanwezig met een ‘roze bootparty’ en een podium aan de Waalkade. 

De komende maanden wordt het complete programma bekend gemaakt op de sociale media van ‘Honey Honey’ en SMKMRKT.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.