Volledig scherm
© Subcultuur Hemelvaart

Nieuw festival Nijmegen: Subcultuur Hemelvaart

NIJMEGEN - De Nijmeegse evenementenorganisatie Subcultuur komt met een nieuw festival: Subcultuur Hemelvaart. De eerste editie wordt op 30 mei gehouden op het Honig Complex in Nijmegen. ,,Veel nieuwe artiesten, aangevuld met Subcultuurs vertrouwde gezichten en lokaal talent”, zegt Maurice Even van de organisatie.

De slogan van het nieuwe festival, dat op drie podia gehouden wordt, is: ‘Opstaan uit de dood om vervolgens opnieuw te sterven’. Dit is volgens Even een knipoog naar Hemelvaart. De organisatie gaat voor de sfeer die de andere Subcultuur-feesten kenmerkt: ,,We houden het opnieuw klein en intiem.” Ook het muziekgenre dat het nieuwe festival kleurt, is hetzelfde als de andere Subcultuur-feesten.

Bekendheid

De Nijmeegse feesten van Subcultuur zijn niet onbekend. In poppodium Doornroosje en cultureel centrum De Lindeberg in Nijmegen werden al vaker feesten gegeven door deze evenementenorganisatie. ,,Subcultuur organiseert sinds zes jaar clubfeesten, maar nu gaan we voor een minifestival met uitzicht op de Waal”, aldus Even.

Subcultuur Hemelvaart begint om 14.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.