Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Nieuw FilmhuisO42 binnenkort van start

NIJMEGEN - Het nieuwe filmtheater aan de Oranjesingel 42 start vrijdag 21 april met de Nijmeegse première van de film Aloys en met de landelijke première van Waldstille

Tot eind 2016 opereerde LUX vanuit de twee filmzalen aan de singel, het was jaren lang de tweede locatie van dit arthouse. LUX heeft zich nu helemaal terugtrokken op de Mariënburg.

Het nieuwe filmtheater presenteert zich onder de naam FilmhuisO42. Het is het exclusieve premièretheater van filmdistributeur Contact, die al 25 jaar vanuit Arnhem in ons land actief is met de verspreiding van bijzondere internationale (kunst)films. Contact zocht al langer tijd naar eigen locatie voor een filmhuis.

In de twee filmzalen worden dagelijks vier voorstellingen per zaal vertoond voor jong en oud. De initiatiefnemers beloven een onderscheidend filmaanbod van art-house films, wereldcinema, geëngageerde film, regionaal talent, kleine festivals en klassiekers.

In de eerste weken na de opening komen ook verschillende regisseurs van films zoals King of the Belgians en In the Crosswind langs voor presentaties, in de vorm van gesprekken over deze films.

De officiële opening van het FilmhuisO42 is medio mei. De periode tot 19 mei wordt gezien als een proefperiode. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.