Volledig scherm
Teddy van Diest en Andy Domino beginnen samen een zaak, net over de grens bij Nijmegen: Gasthaus am Reichswald. © Gerard Verschooten

Nieuw 'Nijmeegs' restaurant, net over de grens

NIJMEGEN/ KRANENBURG - Hij reisde als Duitse chef-kok de wereld over. Zij komt uit een Nijmeegse horecafamilie. Samen een zaak beginnen? Goed. ,,Maar het moest wel aan de Duitse kant van de grens zijn.’’

Alleen de muren stonden nog overeind van het oude buurthuis naast de kerk in Frasselt, aan de oude weg van Kranenburg naar Goch. Deze dinsdag opent daar een compleet nieuw restaurant met hotel: Gasthaus am Reichswald

De deur uit, immer gerade aus en je komt in Groesbeek uit. De feestelijke opening is maandag 30 april.

Gasthaus am Reichswald is de zaak van Teddy van Diest en haar vriend Andy Domino. De kaart? ,,Terug naar de basis’’, zegt Van Diest. ,,Je kunt hier net zo goed een sushiroll als carpaccio, als een club sandwich of een hamburger krijgen. Domino ging de wereld over en maakt wat hij het beste vindt.’’

Schweinebraten

Omdat Domino uit Beieren komt, zullen de zondagen Bayrisch zijn, met Schweinebraten, Knödel en Apfelstrudel. Uit eten moet een feestje zijn, zegt Van Diest. Gewoon, omdat het dat ís. ,,Je gaat uit eten voor de kwaliteit, de sfeer, de glimlach. Niet omdat je dan zelf niet hoeft te koken.’’

Van Diest komt uit een Nijmeegse horecafamilie, bekend van Spijshuis Uylenspieghel en Beer & Bites en The Shamrock. Geregeld schoven Teddy en Andy de afgelopen week voor de avondmaaltijd aan. ,,Want wij waren dus aan het verbouwen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.