Nieuw studentencomplex op campus: 159 kamers erbij

NIJMEGEN - Studenhuisvester SSH& gaat 159 nieuwe studentenkamers bouwen op de campus van de Nijmeegse Radboud Universiteit. De kamers komen in het Transitorium, een gebouw dat nu nog eigendom is van de Radboud Universiteit.  Het gaat om 156 zelfstandige studio’s en 3 kamers met gedeelde voorzieningen.

Volledig scherm
Logo van Stichting Studentenhuisvesting SSH&. © Indebuurt.nl

Het Transitorium, een voormalige verpleegstersflat, ligt tegenover Huize Heyendaal. Het gebouw is nu in gebruik als kantoorruimte voor het Radboudumc. ,,De toekomstige studentenkamers komen er vooral voor studenten die wat verder zijn in hun studie. Ook is er plaats voor een aantal promovendi”, aldus Vincent Buitenhuis, manager bij SSH&.

Bouw duurt een jaar
Hij geeft aan dat de afgelopen weken belangrijke stappen zijn gezet om deze overname en verbouwing rond te krijgen. ,,We hopen snel te starten, dit jaar nog. De werkzaamheden zullen om en nabij een jaar in beslag nemen. We willen deze studentenstudio’s volgend jaar zomer aanbieden. Bij deze opleverdatum houden we nog wel wat slagen om de arm.” Hoeveel de verbouwing gaat kosten, kan Buitenhuis nog niet aangeven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.