File bij de milieustraat in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
File bij de milieustraat in Nijmegen. © DG

‘Nieuwe attractie Efteling’ gaat dicht als files blijven

NIJMEGEN - Het blijft onverminderd druk bij de milieustraten in de regio. Er staan dagelijks files en de wachttijden lopen op tot anderhalf uur. Als de files bij de milieustraten de komende dagen aanhouden, dan is er kans dat ze gaan sluiten.

33 reacties

 • Politiekincorrect

  2 jaar geleden
  Ik blijf me verbazen dat een directeur van een monopolist gewoon denkt dat hij een oplossing heeft voor een probleem door de zaak te sluiten. Dan vraag ik me echt af wat er dan gebeurt. Op nr 1 is dat een onrechtmatige daad. De DAR heeft een contract met de Gemeenten. Twee, worden de rijen in de toekomst alleen maar langer. Drie gaan veel mensen vervuilen. Vier het zwerfafval neemt toe. Wat zijn eigenlijk de extra inspanningen die de DAR heeft gedaan om de doorstroom te bevorderen? Het terrein is erg groot, maar alle containers staan dicht op elkaar. Meer spreiding? 
 • DeValenDries

  2 jaar geleden
  Fantastisch, die politici die zich druk maken over de ontoelaatbare lange rijen! Wat een helden, zij die durven te benoemen wat er niet goed gaat! Wat een goede boodschap. En, daar blijft het dan ook bij ... Het gaat niet om de boodschap die je zend maar om de actie die je onderneemt. Zaterdag met een volle kar in de rij, 2 uur. Op het terrein 5Dar zonaanbidders die stonden toe te kijken op 2 m2. Maar niet meer dan 4 klanten op het hele terrein hoor! 
 • Jeetje

  2 jaar geleden
  Eindelijk iemand met meer dan een halve hersencel, lang op gewacht, mijn complimenten
 • Rachel Bergen

  2 jaar geleden
  Natuurlijk heeft de DAR last van drukte. Jij focust n op onveiligheid door drukker verkeer, maar daar gaat het natuurlijk niet om. De DAR is verantwoordelijk voor het wezijn van zijn werknemers. De medewerkers komen in contact met veel meer mensen en lopen dus veel meer risico op besmetting. Ik kan me voorstellen dat je als DAR-medewerker gefrustreerd raakt als de helft van de klanten dan alleen 'uit verveling' langskomt.Wel met je eens dat de dienst die de DAR levert niet zomaar kan wegvallen en dat sluiten dus gewoonweg geen optie is. Maar maatregelen zouden begrijpelijk zijn.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Om allemaal tegelijk naar de DAR te gaan om hun afval weg te brengen terwijl al uitgebreid in de media is geschreven over de drukte, je ook alleen je afval er kunt wegbrengen zonder dat daarvoor meerdere mensen mee hoeven te gaan en dat terwijl je ook hierop had kunnen anticiperen door voor een ander moment te kiezen, alleen te gaan of de werkzaamheden thuis wat uit te stellen. Je moet er maar zin in hebben.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.