Jeroen Claassen, directeur van basisschool Petrus Canisius, is ook directeur van nieuw te bouwen school in Nijmegen-Noord.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Claassen, directeur van basisschool Petrus Canisius, is ook directeur van nieuw te bouwen school in Nijmegen-Noord. © Paul Rapp

Nieuwe basisschool voor Nijmegen-Noord heet De Boomgaard

NIJMEGEN - Nijmegen-Noord krijgt er een basisschool bij: De Boomgaard. Die wordt gebouwd in de Italiëstraat, in de wijk Woenderskamp. De Boomgaard gaat op 1 augustus 2020 open en mikt op zo’n 500 leerlingen. In het schoolgebouw komt ook een kinderdagverblijf en voor- en naschoolse opvang van Kion. 

De Boomgaard is van Stichting St. Josephscholen Nijmegen, die hiermee haar veertiende basisschool opent. ,,Na een bevolkingsonderzoek in Nijmegen-Noord is besloten om er een ‘traditionele’ school van te maken”, zegt Jeroen Claassen, directeur van De Boomgaard. ,,Traditioneel roept al snel het beeld op van ouderwets, maar we bedoelen een school waarbij leerlingen wat betreft leeftijd bij elkaar zitten, in hun eigen lokaal.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.