Topman Ron Sterk van Vue Cinemas bij de bouwwerkzaamheden van de nieuwe bioscoop aan de Tweede Walstraat in Nijmegen.
Volledig scherm
Topman Ron Sterk van Vue Cinemas bij de bouwwerkzaamheden van de nieuwe bioscoop aan de Tweede Walstraat in Nijmegen. © Bert Beelen

Nieuwe bios Vue mikt op 300.000 bezoekers

NIJMEGEN - Over een jaar gaat-ie open, de vernieuwde Vue bioscoop aan de Tweede Walstraat in Nijmegen. Sinds december zijn bouwvakkers bezig met de ingrijpende renovatie en gisteren is het het diepste punt in de grond bereikt: de grootste en diepste zaal is volledig uitgegraven. 

Vanaf de straatkant kun je weinig zien van de bouwactiviteiten, maar achter de gebouwen gaapt een tiental meters diep gat en storten bouwvakkers beton. Dit is straks de grootste bioscoopzaal met zo’n 180 stoelen. 

De nieuwe bioscoop komt op de plek van de Mariënburg-winkelpassage, zo’n 2.000 vierkante meter. Waar eerst de Aldi, de tapijthandel en Scheer&Foppen zaten, kijken fans straks naar films. 

Binnenstad

Het bijzondere is dat deze bioscoop op een binnenstadlocatie wordt gebouwd, ingeklemd tussen kantoren, winkels en parkeergarage Mariënburg.  Drie van de acht zalen zitten straks ook ónder de parkeerlagen. Die zalen tellen gezamenlijk vijf- à zeshonderd stoelen. ,,We verwachten straks meer dan 300.000 bezoekers per jaar,” zegt Ron Sterk, topman van Vue Cinemas. 

Vue heeft aanvankelijk naar andere locaties in Nijmegen gekeken voor een nieuwe bioscoop, zegt Sterk. De omgeving van het centraal station was een optie, ook de Wedren was in beeld. ,,Toen deze mogelijkheid ontstond om op de locatie Tweede Walstraat een nieuwe bioscoop te ontwikkelen, hebben we hiervoor gekozen. Begin 2019 hebben we de deal gesloten.” 

Drie keer zo groot

De oppervlakte van de bioscoop wordt circa drie keer zo groot als voorheen. De verwachting is dat de bioscoop in het eerste kwartaal van 2021 open gaat voor bezoekers. ,,Nijmegen is de achtste bioscoopstad van Nederland en altijd heel belangrijk voor Vue Cinemas”, zegt Sterk.

,,Wij zijn als bioscoopketen altijd bezig met innoveren om de beste filmbeleving te kunnen bieden.Ik ben er trots op dat wij de Nijmegenaren binnenkort mogen verwelkomen in een volledig vernieuwde bioscoop met de beste techniek, comfort, beleving en uiteraard verse popcorn. Met de nieuwe foyer bieden we een gezellige plek om na te praten over de film.”

ACE Holland uit Nijmegen is eigenaar van het complex en ontwikkelaar van de Vue-bioscoop. De bouw van het filmcomplex past in het streven van de gemeente om het gebied rondom de Tweede Walstraat aantrekkelijker te maken.

  1. Nijmeegse longarts ziet hemelschreiende toestanden: ‘Op één avond stierven zeven coronapatiënten’
    PREMIUM

    Nijmeegse longarts ziet hemel­schrei­en­de toestanden: ‘Op één avond stierven zeven coronapa­tiën­ten’

    NIJMEGEN - Het coronavirus zorgt bij tijd en wijlen voor hemelschreiende situaties in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. ,,We hebben vorige week avonden gehad dat zeven patiënten kwamen te overlijden. Sinds twee weken gaan er elke dag wel mensen dood. Soms komt het overlijden zo snel dat de patiënt én familie niet of nauwelijks de tijd krijgen om het besef hierover door te laten dringen”, vertelt longarts Michiel Spanbroek.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.