Volledig scherm
De nieuwe, duurzame Nijmeegse abri. © Gemeente Nijmegen

Nieuwe duurzame bushokjes in Nijmegen

NIJMEGEN - In heel Nijmegen komen nieuwe bushokjes (abri's). Vanaf volgende week plaatst de gemeente 233 nieuwe wachthokjes voor busreizigers. Ze zijn duurzaam in die zin dat alle materialen te hergebruiken zijn. 

De bankjes zijn van bamboe en aluminium en zijn uitgerust met armsteunen en een rugleuning. Daardoor zijn ze ook voor ouderen comfortabel. De verlichting van de abri's bestaat uit duurzame LED-lampen.

Het is hard nodig om de oude bushokjes te vervangen. Ze staan er al twintig jaar en een groot deel verkeert in slechte staat. 

Er komen net zo veel abri's terug als er stonden. Alleen niet altijd bij dezelfde haltes. Op tien plekken verdwijnt het bushokje en op andere opstappunten komt er juist een. Dat heeft te maken met het aantal reizigers op die locaties.

Groendak

Verder heeft de gemeente op twintig plekken waar geen hokje staat de afgelopen tijd extra banken geplaatst. Een paar bushokjes krijgen een groendak met sedumplantjes

De oude bushokjes worden vanaf half oktober vervangen en als er een wordt weggehaald komt er direct een nieuw hokje. Als alles meezit is voor 1 januari 2019 alles klaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.