Volledig scherm
De nieuwe, duurzame Nijmeegse abri. © Gemeente Nijmegen

Nieuwe duurzame bushokjes in Nijmegen

NIJMEGEN - In heel Nijmegen komen nieuwe bushokjes (abri's). Vanaf volgende week plaatst de gemeente 233 nieuwe wachthokjes voor busreizigers. Ze zijn duurzaam in die zin dat alle materialen te hergebruiken zijn. 

De bankjes zijn van bamboe en aluminium en zijn uitgerust met armsteunen en een rugleuning. Daardoor zijn ze ook voor ouderen comfortabel. De verlichting van de abri's bestaat uit duurzame LED-lampen.

Het is hard nodig om de oude bushokjes te vervangen. Ze staan er al twintig jaar en een groot deel verkeert in slechte staat. 

Er komen net zo veel abri's terug als er stonden. Alleen niet altijd bij dezelfde haltes. Op tien plekken verdwijnt het bushokje en op andere opstappunten komt er juist een. Dat heeft te maken met het aantal reizigers op die locaties.

Groendak

Verder heeft de gemeente op twintig plekken waar geen hokje staat de afgelopen tijd extra banken geplaatst. Een paar bushokjes krijgen een groendak met sedumplantjes

De oude bushokjes worden vanaf half oktober vervangen en als er een wordt weggehaald komt er direct een nieuw hokje. Als alles meezit is voor 1 januari 2019 alles klaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. ’t Plein: Stallingen te krap voor nieuwe generatie fietsen
  PREMIUM
  column

  ’t Plein: Stallingen te krap voor nieuwe generatie fietsen

  Ik rij al jaren rond op een sportieve fiets. Niks bijzonders trouwens. Het is een stadsfiets met tassen achterop, een normaal stuur. Toch lukt het me vaak niet een goede plek te vinden in de Nijmeegse fietsenstallingen. Altijd gedoe met plaatsen, zeker bij de Mariënburg. Maar ook bij nieuwere stallingen. De opstelling van de rekken is gewoon niet passend meer voor de huidige generatie fietsen. Mijn fiets bovenin plaatsen is gewoon onmogelijk, dan schuurt het stuur langs het plafond. Maar ook de onderste rekken zijn vaak te smal, de tussenruimte tussen de rekken is te klein.
 2. Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’
  PREMIUM

  Politiebu­reaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrij­pe­lij­ke noodgreep’

  NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.