Volledig scherm
Het appartementencomplex van StuWorld aan de Génestetlaan. © Paul Rapp

Nieuwe eigenaar complex De Génestetlaan stelt bewoners gerust: ‘Gaat niets veranderen’

NIJMEGEN -  Catella, de nieuwe eigenaar van het appartementencomplex aan De Génestetlaan in Nijmegen, gaat huurders niet uitzetten. Dat zegt een woordvoerder van de van oorsprong Duitse investeringsmaatschappij. ,,De rechten die de huurders hebben, blijven behouden. Een nieuwe eigenaar verandert daar niets aan.”

Catella nam onlangs het 228 appartementen en studio's tellende complex in het Nijmeegse Willemskwartier over van StuWorld. Dat terwijl StuWorld het gebouw in 2017 opleverde en pas één jaar eigenaar was. Onder meerdere bewoners ontstond onrust over de toekomst: konden ze wel blijven? Ja, is het nadrukkelijke antwoord van Catella: ,,Wij blijven als eigenaar voor de lange termijn verhuurder van dit woongebouw. We zijn een woningfonds dat juist op de lange termijn inzet. De woningen worden niet verkocht.”

Gemeenschappelijke ruimtes

Inmiddels zijn 225 appartementen en studio's alweer verhuurd. ,,Dus van leegstand is nu ook zeker geen sprake.”  Een groot deel van de parkeergarage was verhuurd aan een extern bedrijf, en dat blijft ook zo, vervolgt de woordvoerder. ,,Maar er zijn nog steeds enkele plekken te huur voor bewoners. Het is natuurlijk hun keuze om dat al dan niet te doen.” 

Tot slot krijgen ook de leegstaande, gemeenschappelijke ruimtes eindelijk een bestemming: ,,Wij staan hier als nieuwe eigenaar voor open en gaan binnenkort met de huurders in gesprek om te komen tot een zinvolle bestemming en bijbehorende inrichting.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.