Volledig scherm
Het besneeuwde veld van het Goffertstadion. foto Do Visser/De Gelderlander

Nieuwe Goffert wordt een 'Topsport- en Innovatiepark'.

NIJMEGEN - De bouw van een nieuw Goffertstadion moet vanaf nu in een stroomversnelling komen. Burgemeester en wethouders van Nijmegen buigen zich binnenkort over de zogenaamde intentieverklaring voor de bouw van een 'Topsport- en Innovatiepark'.

De totale kosten worden nu geraamd op 70 miljoen euro, inclusief de boekwaarde van het huidige stadion (11 miljoen) en de vele innovatieve en bijzondere oplossingen voor de 'groene' ligging van het stadion in het stadspark. Met die groene voorzieningen is ongeveer 20 miljoen mee gemoeid.

Er komen ondergrondse parkeergarages, groene heuvels die de hele accommodatie aan het zicht onttrekken, enzovoorts. Juist vanwege die opvallende heuvels hebben supporters het nieuwe onderkomen inmiddels omgedoopt tot 'Teletubbieland'.

In het 'huis van de topsport' moeten niet alleen de voetballers van NEC in een stadion met 20.000 plaatsen gaan spelen, maar ook de topjudoka's, -basketballers, -turnsters en -volleyballers onderdak vinden.

De bedoeling is dat op 1 februari, voorafgaand aan NEC-Feyenoord, alle betrokken partijen hun goede bedoelingen vastleggen in intentieverklaringen. Dat zijn niet alleen de genoemde sportclubs, maar ook de onderwijsinstellingen HAN en ROC en de grote regionale medische spelers als Maartenskliniek, CWZ en Radboud ziekenhuis.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.