Volledig scherm
Kim van Zeeland en haar gezin. © Bert Beelen

Nieuwe Nijmegenaren in de net gebouwde wijken...en hun buren

NIJMEGEN - Duizend nieuwe woningen zijn er dit jaar bij gekomen in Nijmegen. Aan bijvoorbeeld het Waalfront West, de Waalsprong en het Margrietterrein. Wie zijn daar komen wonen? En wat vinden de buren van de nieuwe aanwinsten en het uitzicht?

Kim van Zeeland (36) is met haar jonge gezin naar een nieuwbouwhuis aan de Weurtseweg verhuisd. Ze is geen onbekende in de buurt. „We woonden hiervoor in een huurhuis op de Kanaalstraat, zo’n 150 meter verder.” Volgens haar is de Weurtseweg het nieuwe Bottendaal of Oost. „Iedereen wil er wat van maken hier.”

De buurman
Heinz Heuveling (66) verblijft aan de overkant van de straat. Al sinds 1991, maar hij is geboren en getogen in het Waterkwartier. Hij woonde onder meer in de Dijkstraat en de Lingestraat. „Ik ga nooit meer weg. Of ja, ik ga hier wel een keer weg. Maar dat is als ze me hier naar buiten moeten dragen.” Heuveling woont er prettig, in zijn hoekwoning aan de Weurtseweg. „Ik heb er eigenlijk nooit problemen gehad.”

Lees een reportage over nieuwe Nijmeegse wijken, de nieuwe bewoners en de oude bewoners, in De Gelderlander editie Nijmegen van donderdag 24 november, of in de online editie.

Volledig scherm
Heinz Heuveling © Bert Beelen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.