Volledig scherm
Still uit de videoclip Samoliot van 5'nizza. © Go Short

Nieuwe prijs voor beste videoclips tijdens Go Short

NIJMEGEN - Go Short, het festival voor korte films in Nijmegen, introduceert tijdens de editie 2019 enkele nieuwe filmprijzen. Die gaan naar de beste internationale videoclip, de beste Nederlandse videoclip en de beste virtual reality-film (VR).

Volgens Go Short zijn videoclips vetter, visueler en fraaier dan ooit. ‘Het zijn krachtige, indrukwekkende stukjes filmkunst en een ware lust voor het oog', stelt het festival. 

Veel videoclips zijn echter alleen online te zien. ‘Dan komen deze cinematografische hoogstandjes weinig tot zijn recht’, stelt Go Short. Daarom worden ze tijdens het festival in april in de bioscoop vertoond, zodat de bezoeker wordt ‘overdonderd door beeld en geluid'. 

Vakjury

Inzenden van muziekvideo’s kan tot 7 december. Een internationale vakjury kiest vervolgens de winnaars van de Go Short Award for Best International Music Video en de Go Short Award for Best Dutch Music Video.

Daarnaast wordt de Go Short VR Award in het leven geroepen. Het festival beschouwt virtual reality als een belangrijke en gelijkwaardige filmvorm binnen de kortefilmwereld. De prijs is uitsluitend bestemd voor VR-films die 360° in beeld brengen.

Go Short wordt van 3 tot en met 7 april 2019 gehouden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.